SEGRE

Irene Montero diu que farà "tot el possible" per aturar el "retrocés" de la proposta del PSOE

La ministra d'Igualtat replica a Pilar Llop que "no és fàcil provar la violència"

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, a la tribuna de l'hemicicle del Congrés en el debat de la llei del 'només sí és sí'.

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, a la tribuna de l'hemicicle del Congrés en el debat de la llei del 'només sí és sí'.Congreso de los Diputados

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha insistit a denunciar que la proposta del PSOE per reformar la llei del 'només sí és sí' implica un "retrocés" i suposa "tornar al Codi Penal de 'la Manada' basat en la violència o la intimidació". "Suposava que a les dones els preguntessin si havien tancat bé les cames o si s'havien resistit", ha dit Montero aquest dimarts a la tarda en declaracions als passadissos del Senat. "Farem tot el que sigui possible per preservar el consentiment en el centre", ha assegurat la titular d'Igualtat, que també ha replicat a la ministra de Justícia, Pilar Llop, que "no és fàcil provar la violència". "Suposa un calvari probatori, haver de demostrar les ferides i marques en el cos", ha subratllat.

Llop ha dit en una entrevista aquest matí a la Cadena SER que és "molt senzill" demostrar la violència en una agressió sexual. "Amb una ferida es pot", ha dit, i ha negat que la proposició de llei dels socialistes sigui "tornar a models anteriors".

Montero ha respost que amb la llei del 'només sí és sí' s'havia acabat amb aquest "calvari probatori" i ha argumentat que la proposta que defensa Llop és tornar-hi.

tracking