SEGRE

Zelenski, davant de l'Eurocambra: "Ucraïna serà membre de la Unió Europea"

El president d'Ucraïna, Volodimir Zelenski, aquest dijous al ple del Parlament Europeu.

El president d'Ucraïna, Volodimir Zelenski, aquest dijous al ple del Parlament Europeu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president d’Ucraïna, Volodimir Zelenski, va assegurar aquest dijous davant del Parlament Europeu que el seu país "serà membre de la Unió Europea", mentre va defensar el "mode de vida" comunitari i va assegurar que a Europa el seu país veu "el camí a casa". "Ens estem atansant a la Unió Europea, Ucraïna serà membre de la Unió Europea", va dir Zelenski enmig dels aplaudiments del ple extraordinari de l’Eurocambra convocat aquest dijous per la seua visita.

En la que és la seua primera visita en persona a aquesta institució des que va començar la guerra, Zelenski va sostenir una bandera comunitària al costat de la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, i va escoltar al seu costat els himnes d’Ucraïna i de la Unió Europea. El president ucraïnès va assegurar que el seu país veu Europa com "el camí a casa" i va afirmar que, amb la "guerra total" iniciada per Rússia, el Kremlin està provant d’"aniquilar el mode de vida europeu d’Ucraïna". "Per a Ucraïna, Europa és el camí a casa. Soc aquí per defensar el camí a casa de tots els ucraïnesos, de totes les edats, estatus social i conviccions religioses", va dir Zelenski, que després de visitar el Parlament Europeu participarà a continuació en el Consell Europeu.

En aquesta cimera, va dir que agrairà personalment als caps d’Estat i de Govern de la UE "les decisions que al llarg de l’any passat van permetre al nostre continent fer el que l’onada prèvia de líders considerava impossible". En concret, es va referir que Europa, "per fi, s’està alliberant de la ruïnosa dependència dels combustibles fòssils russos, s’està netejant de la influència de la corrupció dels negocis dels oligarques russos, s’està defensant de la infiltració d’agents dels serveis secrets russos que miraven a Europa com el vedat de caça d’opositors al règim". I, a més, va subratllar que, per primera vegada en la història, la UE ha decidit proporcionar assistència militar a gran escala.

Zelenski, no obstant, no va fer servir aquesta oportunitat de dirigir-se als eurodiputats per sol·licitar més armes i municions i fins i tot caces de combat, com sí que va fer la vigília durant la seua visita a Londres i a París. En canvi, va posar en relleu l’"avaluació positiva" de les reformes que està fent el seu país "mentre lluita i es defensa a si mateix" de la invasió, amb vista a "modernitzar i reformar les seues institucions".

tracking