SEGRE

RÚSSIA

Les tropes russes redoblen el seu atacs al front de Bajmut

Els intents de les tropes russes de progressar en aquesta zona van ser repel·lits

Un tanc a l’autoproclamada república del Donbass.

Un tanc a l’autoproclamada república del Donbass.EFE/EPA/DAVE MUSTAINE/ARCHIVO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les tropes russes van redoblar aquest diumenge els seus atacs contra la ciutat de Bajmut, un important nus de comunicacions a l’est d’Ucraïna que és escenari d’acarnissats combats des de fa ja diversos mesos.

"Al front de Bajmut l’enemic continua atacant les nostres posicions", ha informat avui el Estado Mayor General de les Forces Armades d’Ucraïna a la seua pàgina de Facebook.

Segons el comandament ucraïnès, els intents de les tropes russes de progressar en aquesta zona van ser repel·lits.

LES TROPES UCRAÏNESES RESISTEIXEN

"De moment no hi ha signes que el règim de Kíev hagi començat a retirar als seus combatents i a salvar les seues minvades unitats", va afirmar sobre la situació a Bajmut el líder interí imposat per Rússia a la regió oriental ucraïnesa de Donetsk, Denís Pushilin, en una entrevista amb l’agència oficial russa TASS.

Va recordar que el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, va declarar que el seu Exèrcit no té el propòsit de defensar Bajmut a "qualsevol preu" i que ho farà "mentre que sigui raonable".

"La paraula 'raonable' per a l’enemic pot significar qualsevol cosa, fins i tot combatre 'fins l’últim ucraïnès’", va afegir Pushilin.

UNA CIUTAT PRÀCTICAMENT ENVOLTADA

Segons el comandament rus, el contingent ucraïnès que defensa Bajmut, que abans de l’esclat d’accions militars tenia una població de prop de 70.000 habitants, es troba pràcticament envoltat, ja que l’Exèrcit rus controla els accessos nord, sud i est de la ciutat, mientra l’oest està a l’abast de la seua artilleria.

Aquest dissabte el fundador de la companyia de mercenaris Grup Wagner, l’empresari rus Yevgueni Prigozhin, va anunciar que els seus destacaments d’assalt van capturar el petit llogaret de Yahidne, que es troba a tres quilòmetres del centre de Bajmut.

Tanmateix, aquest extrem no va ser confirmat a l’informe que diàriament ofereix el Ministeri de Defensa de Rússia.

Bajmut (Artiómovsk, per als russos) es troba a 55 quilòmetres al nord-est de la ciutat de Donetsk i està comunicada per carretera amb Kramatorsk i Sloviansk, les ciutats més grans de la regió de Donetsk que es troben sota el control de les tropes ucraïneses.

GUANYAR TEMPS PER PREPARAR UNA CONTRAOFENSIVA

Segons el Govern de Kíev, la resistència que ofereixen les tropes ucraïnesa en aquest sector del front no només permet desgastar les forces russes, sinó també preparar una contraofensiva.

El cap adjunt de la intel·ligència militar ucraïnesa, Vadim Skibitskiy, va indicar que a la primavera europea d’aquest any l’Exèrcit d’Ucraïna estarà preparat per llançar una contraofensiva, que dependrà de molts factors, inclosos els subministraments d’armament occidental.

Un dels objectius de la contraofensiva, va dir Skibitskiy en declaracions recollides avui pel digital Ukrainska Pravda, és "obrir una bretxa al front sud rus, entre Crimea i Rússia continental".

Va recalcar que Ucraïna no descansarà fins alliberar tots els territori ocupats, inclosa la península de Crimea.

"Ens aturarem només quan recuperem el país a les fronteres que tenia el 1991", va assegurar l’alt càrrec ucraïnès.

tracking