SEGRE

TRIBUNALS

L'acusat de matar la seua exdona, exsogra i excunyada s'enfronta a presó permanent en el judici que arranca avui

L’Audiència Provincial de Pontevedra acollirà des de dilluns vinent el judici contra l’home acusat d’assassinar el 2019 la seua exdona, la seua exsogra i la seua excunyada en Valga (Pontevedra), un crim pel qual Fiscalia i acusacions demanen per a ell la p

Unes manilles.

Unes manilles.Mossos d'Esquadra.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial de Pontevedra acollirà des de dilluns vinent el judici contra l’home acusat d’assassinar el 2019 la seua exdona, la seua exsogra i la seua excunyada a Valga (Pontevedra), un crim pel qual Fiscalia i acusacions demanen per a ell la presó permanent revisable.

Dilluns a primera hora s’elegirà el jurat popular que serà l’encarregat d’emetre un veredicte sobre el triple crim de Valga. A continuació, declararà l’acusat, seguit d’11 testimonis. Entre els testimonis que reclama el Ministeri Públic hi ha el del fill gran de l’assassinada, així com del presumpte assassí, que va presenciar els crims quan comptava amb set anys juntament amb el seu germà de quatre.

En la segona jornada declararan 17 guàrdies civils i l’endemà uns altres tres agents i 10 testimonis. Aquestes sessions donaran pas a les pericials, amb la participació de psicòlegs, metges forenses, agents de balística o experts del departament de Química de la Guàrdia Civil, entre altres figures.

Segons recull l’escrit de Fiscalia, els fets van passar poc abans de les 8,00 hores del 16 de setembre de 2019, quan l’home es va dirigir a casa de la seua exdona sabent que a aquella hora ella abandonava l’habitatge amb cotxe en companyia dels seus dos fills en comú, de set i quatre anys. Amb ell portava una arma curta amb el número d’identificació esborrat.

Per sorprendre la seua exdona, i "evitar que fugís", l’acusat va col·locar el seu vehicle davant de la porta del garatge i va esperar dempeus que s’obrís per després situar-se a l’altura de la finestreta del conductor i disparar-lo al cap amb l’arma, que portava oculta a l’esquena. Després del primer tret a la cara, la va tirotejar dos vegades més al coll i una altra al pit, mentre els seus fills eren als seients posteriors.

Quan abandonava el lloc del crim al seu vehicle, l’acusat es va creuar amb un cotxe en el qual es dirigien cap a l’habitatge la mare i la germana de la víctima, que havien estat alertades per veïns i per una trucada de la mateixa dona. "En aquell moment, l’investigat decideix també acabar amb la vida d’ambdues, raó per la qual va canviar el sentit de la marxa i les va perseguir fins arribar a la casa", prossegueix l’escrit. Una vegada allà, el processat va disparar en quatre ocasions contra la mare de la seua exdona i en tres contra la seua germana, acabant amb la seua vida en l’acte. Aquests assassinats també van ser presenciats pels dos fills de l’home, a qui va dir que esperessin al lloc fins que arribés la Guàrdia Civil.

PRESÓ PERMANENT REVISABLE

L’escrit fiscal apunta que l’acusat "mancava de qualsevol tipus de permís" d’armes en el moment dels crims, i que "va voler expressament que els seus fills menors d’edat presenciessin com matava la seua exdona, amb el consegüent sofriment que suposava per a ells", ja que va elegir el moment en el qual ambdós abandonaven l’habitatge per anar al col·legi. Per aquests fets, tant fiscalia com les acusacions --particular i popular, que exerceix la Fundació Amics de Galícia-- demanen per a ell la presó permanent revisable, així com que no pugui atansar-se o residir en el terme municipal de Valga durant un període de 35 anys. Així mateix, el Ministeri Públic li demana que indemnitzi el marit i pare de les víctimes amb 475.000 euros, i amb 341.000 a cadascun dels seus fills. També reclama 235.000 euros d’indemnització per a la mare i àvia de les mortes, 110.000 euros per al xicot de la dona assassinada i 70.000 euros per a cadascun dels seus quatre germans.

DECLARACIÓ D’UN DELS FILLS

Un dels testimonis que ha estat cridat a declarar per la Fiscalia és el fill gran de la víctima principal, que va presenciar els fets juntament amb el seu germà. Tanmateix, per preservar la seua intimitat, ha reclamat que es faci servir per a tal finalitat la declaració gravada que va prestar i que es reprodueixi a porta tancada. En cas que no s’autoritzi, el fiscal sol·licita que el nen declari mitjançant videoconferència i a porta tancada.

tracking