SEGRE

Sánchez acusa VOX d'aportar un "plus de brutalitat" al PP, l'abstenció del qual "és un pagament en diferit"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, intervé durant un debat de la moció de censura.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, intervé durant un debat de la moció de censura.Eduardo Parra / Europa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha acusat aquest dimarts Vox d’estendre l’odi al país i aportar un "plus de brutalitat" al PP, sent el "glutamat" de la dreta, després de qualificar la moció de censura contra l’Executiu, que es debat des d’aquest matí al Congrés, com a "delirant". Així mateix, considera que l’abstenció dels 'populars’ és un "pagament en diferit". El cap de l’Executiu ha intervingut per respondre a Santiago Abascal, després que aquest hagi presentat el candidat Ramón Tamames després d’atacar el govern central i demanar el suport del PP a la seua moció i eleccions anticipades. Tanmateix, Pedro Sánchez no ha esmentat el nom del candidat al llarg del seu discurs, limitant-se a acusar Abascal d’amagar-se darrera d’aquest.

Per a Sánchez, es tracta d’una moció "estrambòtica" i "delirant" però que creu que posa en evidència que l’"abstenció" del PP –davant el "no" d’aquest partit en la primera moció que va presentar– és un "pagament en diferit, un avançament, com es porta a casa, passant d’un no decent a una indecent abstenció". A més, ha advertit que "la ultradreta els exigirà un segon pagament" als de Feijóo.

Però encara que ha desqualificat la moció, no l’ha volgut menysprear perquè considera que li dona l’oportunitat per "observar de prop" als seus promotors i reflexionar sobre quin és la utilitat dels mateixos, és a dir, per saber què ha aportat la ultradreta a Espanya i per conèixer "per a què serveix VOX". Segons la seua opinió, la moció la presenta algú que gaudeix de semblar el "profeta" que anuncia l’apocalipsi però que, després d’anunciar una emergència social, va prendre un repòs de cent dies per acabar muntant "aquest xou parlamentari".

INSULTS I ESTENDRE L’ODI

Dit això, Pedro Sánchez ha passat a explicar el que, segons el seu parer, és el llegat parlamentari "breu però intens" del partit d’Abascal. En aquest sentit ha assenyalat que no ha aportat una sola mesura en favor de la convivència entre espanyols i ha resumit la seua actuació assegurant: "Als carrers agitació, a les tribunes, esbronc, insults, al Parlament, dos mocions estèrils i a tot arreu, odi". També ha incidit en la similitud que existeix, segons ha dit, amb el PP. "Com dos gotes d’aigua", ha dit abans d’apuntar que ambdós partits promouen polítiques regressives i voten en contra de totes les mesures progressistes de govern fins i tot en moments difícils com la pandèmia i la guerra. No obstant, ha apuntat que l’"única diferència" entre el PP i Vox és que aquest últim partit aporta un "plus de brutalitat" i només saben assenyalar "falsos culpables" i "orientar l’odi i la frustració" contra els qui pateixen problemes.

En aquest sentit, ha etzibat que Vox és a la política espanyola com el menjar ultraprocessat a la dieta mediterrània, amb un discurs de "missatges perjudicials" i convertit en el "glutamat de la dreta", fent així al·lusió a un ingredient que s’utilitza per potenciar el sabor dels aliments.

Dit això, ha passat a explicar que VOX no ha presentat la moció ni per la unitat d’Espanya, ni per la Constitució –acusant de passada al PP de ser l’únic en incomplir-la per no renovar el CGPJ–, ni per Catalunya, ni per l’economia. Les veritables raons, ha dit, consisteixen que aquest govern està portant al BOE tot pel que es va mobilitzar aquest país en contra de la resposta neoliberal durant crisi financera i ha aprofitat per esmentar les qüestions aprovades pel seu govern com l’augment de les pensions, les beques, el Salari Mínim Interprofessional o la millora a la dependència o l’augment dels contractes sanitaris.

tracking