SEGRE

DELICTES

Detinguts 13 membres d'un presumpte grup criminal que introduïa haixix a Catalunya en llanxa

S’estima que s’han pogut blanquejar al voltant de 2,1 milions d’euros

Detenidos 13 miembros de un presunto grupo criminal que introducía hachís en Catalunya en lancha

Detenidos 13 miembros de un presunto grupo criminal que introducía hachís en Catalunya en lancha

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil de Tarragona han detingut 13 membres d’un presumpte grup criminal, dels quals sis han ingressat a presó provisional, acusats d’introduir haixix en diverses localitats de Catalunya en llanxes d’alta velocitat. En un comunicat aquest dissabte, la policia catalana ha detallat que han desmantellat l’aparell financer de la presumpta organització, que implicava empreses a Pontevedra, Màlaga i Cadis, i han intervingut més de tres tones d’haixix, per un valor de 6,5 milions d’euros al mercat il·legal, així com al voltant de 80.000 euros en metàl·lic.

La investigació va prendre rellevància per a ambdós cossos el febrer de 2023 després de la intervenció d’una 'narcollanxa' a Tossa de Mar (Barcelona) i es va relacionar el presumpte grup criminal amb una actuació de la Guàrdia Civil a Almeria en la qual la Guàrdia Civil va confiscar dos tones d’haixix i va detenir set persones.

PENETRACIÓ EN NEGOCIS LEGALS

Per al transport de la substància entre el Marroc i Espanya, el grup criminal construïa llanxes d’alta velocitat que podien carregar sobre les dos tones d’haixix i comptava amb la col·laboració d’empreses nàutiques legals a partir de les quals adquirien les peces per a la construcció de les 'narcollanxes'. Es va descobrir un presumpte entramat empresarial, amb un total de set empreses a Catalunya, dedicat a blanquejar els guanys, finançar les activitats de la presumpta organització i intentar justificar la compra del material, i s’estima que s’han pogut blanquejar al voltant de 2,1 milions d’euros. A Catalunya, l’empresa que adquiria les peces per a les llanxes es troba al passeig marítim de Mataró (Barcelona) i, a nivell estatal, en negocis de Pontevedra, Màlaga i Cadis, on també es van dur a terme accions policials.

ENTRADES EN VUIT POBLACIONS CATALANES

Després de la investigació, el passat 14 de març l’equip policial conjunt va dur a terme 11 entrades a les localitats barcelonines de Rubí, Cerdanyola del Vallès, Canovelles, Terrassa, Cabrils, Sant Adrià de Besòs, Barcelona i Sant Boi de Llobregat. A més de les detencions i la confiscació de substància i diners en efectiu, es van requisar dos vehicles, un semiremolc i documentació vinculada a les empreses de la presumpta organització criminal.

tracking