SEGRE

ELECCIONS

El Govern estatal aprova el Reial Decret de convocatòria de municipals el 28 de maig i es publicarà el proper 4 d'abril

El Govern ha aprovat avui el Reial Decret de convocatòria de les eleccions municipals i a les assemblees de Ceuta i Melilla del proper 28 de maig. La seua publicació en el BOE es produirà el proper 4 d’abril, segons ha explicat avui la ministra de Política

Imatge d'arxiu d'un col·legi electoral a la ciutat de Lleida durant les eleccions del 10 de novembre del 2019.

Imatge d'arxiu d'un col·legi electoral a la ciutat de Lleida durant les eleccions del 10 de novembre del 2019.Amado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat avui el Reial Decret de convocatòria de les eleccions municipals i a les assemblees de Ceuta i Melilla del proper 28 de maig. La seua publicació en el BOE es produirà el proper 4 d’abril, segons ha explicat avui la ministra de Política Territorial i Portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

"És la Llei Orgànica del Régimen Electoral General la que contempla que el Reial Decret de Convocatòria electoral s’ha d’aprovar 55 dies abans del quart diumenge de maig de l’any que correspongui, que és quan se celebren aquestes eleccions i es publicarà l’endemà per a la seua entrada en vigor aquell mateix dia", ha assenyalat.

Així, les eleccions se celebraran el proper 28 de maig tal com estava previst. Abans d’això, la convocatòria ha de ser firmada pel Rei abans del 3 d’abril i es publicarà en el BOE el 4 d’abril.

"De tal manera que el Consell de Ministres compleix amb aquests terminis per a l’entrada en vigor de la normativa de convocatòria electoral", ha assegurat la Portaveu, qui ha considera que es tracta d’uns comicis molt importants. "Des de 1979, els governs locals i el municipalisme ha estat un pilar essencial en l’afermament de la democràcia i l’augment de la qualitat de vida dels espanyols", ha conclòs.

tracking