SEGRE

Ponsatí assisteix al ple de l'Eurocambra després de la seva detenció i posterior posada en llibertat a Catalunya

L'eurodiputada de Junts ha demanat a la cambra que protegeixi la seva immunitat

L'eurodiputada de Junts Clara Ponsatí assisteix al ple del Parlament Europeu acompanyada de Carles Puigdemont i Toni Comín després de la detenció i posterior posada en llibertat en el retorn a Catalunya.

Ponsatí assisteix al ple de l'Eurocambra després de la seva detenció i posterior posada en llibertat a CatalunyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'eurodiputada de Junts Clara Ponsatí assisteix aquest dimecres al ple de l'Eurocambra que se celebra a Brussel·les. L'exconsellera ha arribat a la capital comunitària després que fos detinguda i posada en llibertat al tornar a Catalunya després de cinc anys d'exili. Ponsatí tenia una ordre de detenció a Espanya per un delicte de desobediència per l'organització del referèndum de l'1-O i va ser detinguda en ple carrer de Barcelona malgrat tenir immunitat com a eurodiputada, concedida pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea com a mesura cautelar mentre es resol el cas de la protecció parlamentària.

Ponsatí ha assistit al ple després que comuniqués la seva detenció "il·legal" a la resta d'eurodiputats a través d'un correu electrònic. A més, l'exconsellera també ha demanat al Parlament Europeu que protegeixi la seva immunitat com a eurodiputada. La petició ara està sent examinada per part de la cambra, així com totes les "qüestions legals" al voltant del cas.

Després que declarés a la Ciutat de la Justícia, el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena va citar Ponsatí el 24 d'abril per comunicar-li el processament per un delicte de desobediència. També ha deixat sense efecte l'ordre de detenció, així com la rebel·lia acordades en el seu moment. També ha establert que l'exconsellera hagi de designar domicili i telèfon on pugui ser localitzada i comparèixer davant de l'òrgan judicial quan sigui cridada i li ha advertit que, si ho incompleix, pot ser detinguda. Ara bé, l'advocat Gonzalo Boye ha avançat que Ponsatí no té la intenció d'anar al Tribunal Suprem.

tracking