SEGRE

Ponsatí reclama a l'Eurocambra que defensi la seua immunitat

La presidenta del Parlament europeu respon que ho estudiarà la comissió jurídica

L'eurodiputada de Junts, Clara Ponsatí, durant la seva intervenció al ple del Parlament Europeu de Brussel·les després de ser detinguda a Barcelona i alliberada posteriorment.

L'eurodiputada de Junts, Clara Ponsatí, durant la seva intervenció al ple del Parlament Europeu de Brussel·les després de ser detinguda a Barcelona i alliberada posteriorment.Albert Cadanet / ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, ha remès a la comissió d’Assumptes Jurídics l’anàlisi de la petició de defensa d’immunitat de l’exconsellera i eurodiputada de Junts Clara Ponsatí, que aquest dimecres ha retret a Metsola parcialitat contra l’independentisme català, després que dimarts fos arrestada i posada en llibertat a Barcelona, on va tornar per primera vegada després de viure els últims cinc anys entre Escòcia i Bèlgica. A l’inici de la sessió plenària que se celebra a la capital europea aquest dimecres, Metsola ha confirmat haver rebut la petició d’empara de Ponsatí i s’ha limitat a informar que l’assumpte ha estat "remès" a la comissió d’assumptes legals, que presideix l’eurodiputat de Ciutadans Adrián Vázquez.

Poc després, en una moció d’ordre, Ponsatí ha demanat la paraula per retreure a Metsola el que considera "inacció" davant de la seua petició de defensa d’immunitat i protecció de la independència de l’Eurocambra: "No he rebut cap resposta i, pel que sé, no ha pres més mesures que passar burocràticament l’assumpte a la comissió d’Assumptes Jurídics". "Pressuposo que no ha escoltat el meu anunci a l’inici de la sessió així que li demano que torni a escoltar el que he dit", ha conclòs Metsola, en rèplica a Ponsatí després que aquesta lamentés no haver tingut resposta a la seua petició minuts després que la presidenta de l’Eurocambra informés que remetia la qüestió a la comissió competent.

En la seua intervenció, l’eurodiputada de Junts havia preguntat a Metsola si aquesta "falta de compliment en la defensa de la immunitat davant d’una detenció il·legal d’un eurodiputat, que no ha passat mai abans, és una política de la presidència o una actitud que reserva als catalans".

Pel seu costat, la líder de la delegació del Partit Popular, Dolors Montserrat, ha criticat que Junts utilitzi l’Eurocambra com si fos el Parlament de Catalunya i ha insistit que a Europa la democràcia "es defensa davant aquells que la trepitgen". Després d’assegurar que Ponsatí i la resta de diputats de Junts són "pròfugs de la justícia" que es veven com a "víctimes", Montserrat ha assenyalat al paper de Pedro Sánchez per "cedir" davant de l’independentisme "per por de perdre el poder". "La dignitat del país no es ven mai, ni per un grapat de vots. Ni immunitat, ni impunitat", ha afirmat Montserrat, en un missatge dirigit a la bancada socialista que no ha tingut resposta.

Per la seua part, Jordi Cañas, de Ciutadans, ha aplaudit la gestió de Metsola, en referir el tema a la comissió d’assumptes legals, que presideix l’eurodiputat 'taronja' Adrián Vázquez, i ha assenyalat que el ple "no és l’espai" per tractar aquest tema, cridant a evitar que es munti "un xou polític". Per contra, l’eurodiputada d’ERC, Diana Riba, ha insistit en la demanda a Metsola perquè defensi la immunitat com a parlamentària europea de Ponsatí i demani a la justícia espanyola que "acati la legalitat europea" i "abandoni el Brexit judicial" en el que, segons el seu parer, es troba el jutge Llarena.

tracking