SEGRE

INCENDI

Controlat l'incendi forestal de Castelló després de cremar 4.700 hectàrees

Uns 1.300 veïns han pogut tornar avui a les seues cases en els municipis que estaven més pròxims al foc

Controlat l'incendi forestal de Castelló després de cremar 4.700 hectàrees

Controlat l'incendi forestal de Castelló després de cremar 4.700 hectàreesEFE/ Manuel Bruque ///POOL///

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’incendi forestal declarat a Vilanova de Viver, a l’interior de la província de Castelló, ha quedat controlat a les 19 hores d’aquest divendres, després d'estar en actiu durant vuit dies en els quals ha calcinat 4.700 hectàrees d’una zona d’alt valor ecològic en un perímetre de 50 quilòmetres.

Segons el director del lloc de Comandament Avançat (PMA), l’incendi ja no té flama ni en el perímetre ni a l’interior d’aquesta àrea, després que aquesta tarda s’hagi fet un vol de reconeixement i inspecció per confirmar que no hi ha reignició, han informat fonts d’Emergències de la Generalitat Cap a les 11 hores ja s’ha donat per estabilitzat l’incendi, després que al llarg del matí s’hagin produït petites incidències que han estat controlades de seguida, segons ha indicat la consellera de justícia i Interior, Gabriela Bravo.

Durant la pròxima nit es mantindran a la zona les unitats terrestres i un mitjà aeri quedarà apostat en una base pròxima per si fos necessari actuar en qualsevol moment.

El director de l’Agència de Seguretat i Emergències de la Generalitat, José María Ángel, ha declarat que els vols de reconeixements han constatat que ja no hi ha focus de foc en tot el perímetre que puguin fer perillar el treball realitzat per controlar l’incendi i avançar cap a la seua extinció definitiva. Al llarg del dia s’ha supervisat la recuperació dels subministraments bàsics, com a llum, aigua i telefonia, que s’havien interromput, com conseqüència de l’incendi, per la qual cosa uns 1.300 veïns han pogut tornar avui a les seues cases en els municipis que estaven més pròxims al foc.

Efectius de la Guàrdia Civil i la Policia de la Generalitat mantenen la vigilància a les zones reallotjades per evitar afluència massiva de persones alienes als municipis, especialment dels anomenats 'turistes d’incendis’, que van a contemplar les zones devastades pel foc, ha explicat José María Ángel.

La investigació sobre la possible causa que va donar origen a aquest incendi se centra en uns treballadors que estaven fent tasques de neteja en el terme de Vilanova de Viver, ja que és en aquesta zona on s’ha situat el focus d’ignició. Per la seua part, el president Puig ha reiterat el seu agraïment per l’"enorme treball" i la "gran responsabilitat" dels directors d’extinció i els cossos de seguretat. També ha agraït a l’UME, Guàrdia Civil, tots els bombers, Sanitat i Creu Roja.

Després de quedar controlat l’incendi, Emergències de la Generalitat recomana no transitar per les zones cremades, ja que es poden registrar incidents per vegetació i terra inestable, a més de demanar la màxima precaució en camins i vies secundàries de la zona.

tracking