SEGRE

PANORAMA

La Cimera Social per la Sequera exigeix al Govern "mesures valentes" davant de la sequera a Catalunya

Demanaran de reunir-se amb Aragonès per compartir les propostes i exigir que s’apliquin

El Pantà de l’Arròs d’Alcarràs.

El Pantà de l’Arròs d’Alcarràs.AJUNTAMENT D’ALCARRÀS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Col·lectius socials i ambientals de Catalunya s’han reunit aquest dissabte en Girona en la Cimera Social per la Sequera per abordar la situació de sequera que pateix Catalunya, i han exigit el Govern "mesures valentes" per afrontar-la.

La trobada, que ha reunit una vintena de representants dels moviments, ha acabat amb "un consens territorial per exigir transparència i accés a la informació en la gestió de la sequera", així com aplicar mesures urgents, informa la plataforma d’associacions Aigua és Vida en un comunicat. Els col·lectius que han participat demanaran una reunió amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per "compartir les propostes" consensuades aquest dissabte i exigir que es posin en marxa de manera immediata.

Concretament, han participat els col·lectius Aigua és Vida; Plataforma en defensa de l’Ebre; Associació de Municipis per l’Aigua Pública; Càritas; Associació de Naturalistes de Girona; Ecologistes a Acció; Enginyeria Sense Fronteres; Diàspora Ebrenca; Greenpeace i Grup de Defensa del Ter.

També han assistit des de l’Observatori de l’Aigua de Terrassa; Societat Orgànica; Plataforma Stop Jocs Olímpics i Comunitat de Regants de la Sèquia Monar, i la reunió ha comptat amb el suport de l’Institut d’Estudis Regionals Metropolitans de Barcelona (IERMB), de l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua (CSIC) i la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la Universitat de Girona.

tracking