SEGRE

ELECCIONS MUNICIPALS

109 municipis catalans amb una sola candidatura ja saben qui serà l'alcalde

Plaja ha recordat que Aran (Lleida) celebra aquest diumenge una "doble cita electoral" --eleccions municipals i del Conselh Generau d’Aran--, i hi haurà una sola mesa electoral per a ambdós processos

La consellera de Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà.

La consellera de Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà.Alberto Paredes / Europa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, ha xifrat en 109 els municipis catalans amb una única candidatura en les eleccions municipals d’aquest diumenge, pel que "ja se sap qui" ocuparà l’alcaldia. Ho ha dit en roda de premsa juntament amb la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, per informar sobre l’obertura de taules i l’inici de la jornada electoral a Catalunya,

Ha cridat a la ciutadania a mobilitzar-se i votar aquest diumenge en les eleccions municipals a Catalunya: "És el màxim símbol de la democràcia".

SENSE INCIDÈNCIES GREUS

No s’han registrat "incidències greus significatives més enllà de les habituals", com algun membre de la taula que ha arribat amb retard i la retirada de propaganda electoral en casos puntuals. Així, els col·legis electorals han pogut obrir amb normalitat les 9 i la votació es desenvolupa a primera hora "de forma absolutament normalitzada" a totes les taules.

DOBLE CITA ELECTORAL A ARAN (LLEIDA)

Plaja ha recordat que Aran (Lleida) celebra aquest diumenge una "doble cita electoral" --eleccions municipals i del Conselh Generau d’Aran--, i hi haurà una sola mesa electoral per a ambdós processos. La papereta per a les eleccions municipals s’ha de dipositar a l’urna al sobre blanc, i la del Conselh Generau d’Aran en el de color groc.

ENTITATS MUNICIPALS DESCENTRALITZADES

Aquest diumenge també s’elegeix la Presidència de 65 entitats municipals descentralitzades (EMD), distribuïdes en 40 municipis i 18 comarques, i amb un cens de 22.493 persones. En aquest cas es presenten 111 candidatures unipersonals --es vota una persona i no un partit--, de les quals 32 són dones i 79 homes.

CONSELLS COMARCALS

A més, s’elegeix als representants de 40 consells comarcals i 1.028 consellers: participen 3.562 candidatures i el sistema electoral és d’"elecció indirecta a partir dels resultats de les eleccions municipals i amb un llindar del 3% dels vots a la comarca".

La portaveu del Govern ha recordat que actualment "Barcelona és l’única comarca que no té Consell Comarcal i el Luçanès està pendent".

tracking