SEGRE

28M

Villarroya, primer municipi en tancar urnes, bat el seu propi rècord: els seus set electors voten en 29 segons

Fa anys que Villarroya ostenta el reconeixement de ser el primer poble en tancar les seues urnes

Acaba una campanya marcada pels casos de frau en el vot per correu

Acaba una campanya marcada pels casos de frau en el vot per correuEFE/Juan Carlos Hidalgo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

I una altra vegada ho han tornat a aconseguir. Villarroya ha estat unes eleccions més, el primer municipi espanyol en tancar les seues urnes, en aquesta ocasió, a més, batent el seu propi rècord, ja que els seus set electors censats han votat en poc més de 29 segons, com ha relatat a Europa Press l’actual alcalde i candidat a revalidar el lloc, Salvador Pérez.

La pràctica dona experiència i els habitants de Villarroya ja saben perfectament què és el que han de fer. I així ha estat. "Estem ja molt entrenats. Som set, tres estan a la taula, uns altres tres, de suplents, i una altra persona més. Així que, per a les 8 del matí, ja estàvem tots aquí esperant", ha relatat Pérez.

I això que, en aquestes eleccions municipals i autonòmiques, "en haver-hi dos urnes, la cosa es posa una mica més complicada, quan n’hi ha una de sola és encara més fàcil". Amb tot, els veïns de la localitat estaven en aquesta ocasió especialment motivats, perquè, com ha assenyalat Pérez, "hi havia un altre poble -no ha especificat quin- que ens volia fer la competència".

Fa anys que Villarroya, localitat situada a la comarca de Cervera del Río Alhama, ostenta el reconeixement de ser el primer poble en tancar les seues urnes. Una circumstància que "va ocórrer com una cosa casual" i que ja és una tradició, segellada fins i tot per la massiva presència de mitjans de comunicació a la localitat, per fer-se eco del rècord.

"No saps la de càmeres que hi havia avui", ha assenyalat encara alguna cosa sorprès l’actual alcalde de Villarroya, el més longeu en el càrrec de tot el país, ja que va prendre possessió per primera vegada l’any 1973, i ha anat encadenant mandats des d’aleshores.

D’aquesta manera, el proper mes de setembre -si revalida el lloc, una cosa que ells ja coneixen, "perquè ja hem fet l’escrutini, però fins les 20 hores no es pot dir" - complirà 50 anys com a primer edil del municipi. "No em canso, estic ja acostumat", ha assegurat.

El poble va batre el seu propi rècord el 2015 en tancar les seues urnes en les eleccions del mes de desembre a les 09,01 hores. Per la seua part, el 2011 va tancar la seua única mesa electoral a les 09,07 minuts. El maig de 2016, el temps del vot va quedar en 9,02 minuts. En les eleccions generals d’abril de 2019 van tardar a votar-ne només 40 segons i, un mes més tard, el 26 de juny, ho van aconseguir en 9 minuts i un segon.

tracking