SEGRE

Successos

Localitzat el pesquer gallec que va naufragar el febrer de 2022 en aigües de Terranova

El vaixell localitzat per l’'Ártabro' a Terranova és el 'Villa de Pitanxo'

Imatge del pesquer gallec enfonsat en aigües de Terranova.

Imatge del pesquer gallec enfonsat en aigües de Terranova.EFE/ GRUPO NORES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Rov submarí que va descendir aquest dissabte per comprovar si l’estructura metàl·lica localitzada pel vaixell 'Ártabro', que s’encarrega de la missió de recerca, localització i inspecció de les restes del 'Villa de Pitanxo', ha confirmat que es tracta del pesquer gallec que va naufragar el febrer de 2022 en aigües de Terranova.

Després d’aquesta confirmació, la següent tasca de l’operatiu desplegat per l’'Ártabro' serà l’enregistrament de les restes per provar d’aclarir què va ocórrer el 15 de febrer de 2022, quan el naufragi del 'Pitanxo' va acabar amb la vida de 21 dels 24 mariners a bord.

A partir d’allà, les famílies dels morts han provat d’esbrinar què va succeir, per la qual cosa sempre han demanat que baixi a les restes per buscar proves. Després que aquest divendres l’'Ártabro' localitzés una estructura metàl·lica a la mateixa zona en la qual s’havia enfonsat el 'Pitanxo', les famílies es mostraven "expectants i esperançades" a l’espera de confirmar que, efectivament, es tractava del pesquer gallec.

Durant la instrucció, el jutge ha pres declaració al patró del pesquer, Juan Padín, en qualitat d’imputat, al seu nebot Eduardo Rial i al mariner Samuel Kwesi, com a testimonis, en ser els únics supervivents del naufragi. La investigació judicial es deu que Samuel Kwesi va oferir una versió que contradiu l’exposada per Padín i Rial, i que apuntaria a possibles negligències per part d’aquests que haurien desencadenat en la tragèdia.

Després de prendre’ls declaració, el magistrat va prohibir sortir d’Espanya al patró del pesquer, li va retirar el passaport i li va imposar la mesura cautelar de comparèixer cada quinze dies en seu judicial i estar localitzat. Ara, la inspecció del vaixell servirà de prova per al cas.

tracking