SEGRE

PARLAMENT

JxCat proposa l'alcaldessa de Vic com a presidenta del Parlament en substitució de Borràs

La presidenta de Junts, Laura Borràs, amb la vicepresidenta del partit i alcaldessa en funcions de Vic, Anna Erra.

JxCat proposa l'alcaldessa de Vic com a presidenta del Parlament en substitució de Borràs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’executiva de JxCat ha decidit aquest dimarts proposar l’actual alcaldessa de Vic, Anna Erra, per presidir el Parlament de Catalunya en substitució de la presidenta del partit, Laura Borràs, segons han informat EFE fonts de Junts. Erra serà elegida amb tota probabilitat com a nova presidenta del Parlament aquest divendres 9 de juny, en una sessió convocada específicament per renovar la Presidència.

Identificada amb el sector pragmàtic de JxCat i pròxima al secretari general del partit, Jordi Turull, Erra és l’actual vicepresidenta primera del partit i va ocupar el número vuit en la llista de Junts en les últimes eleccions autonòmiques.

Borràs va perdre el passat 1 de juny l’acta de diputada, després de desestimar el Tribunal Suprem (TS) el recurs de mesures cautelars que havia presentat el Parlament després de ser condemnada a 4 anys de presó i 13 d’inhabilitació pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per prevaricació i falsedat documental quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Erra ha arribat juntament amb Borràs a la reunió de l’executiva de Junts en la qual s’ha decidit la substitució, en un gest que ha evidenciat el relleu i el pacte tàcit entre les diferents famílies del partit.

tracking