SEGRE

La Junta Electoral avança la data per al sorteig de les meses

L’organisme també ha decidit ampliar fins el 20 de juliol el termini per al vot per correu

Un col·legi electoral al barri de Pardinyes de Lleida.

Un col·legi electoral al barri de Pardinyes de Lleida.Jordi Echevarria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta Electoral Central (JEC) ha acordat avançar dos dies la data en la qual els ajuntaments poden realitzar el sorteig per assignar als ciutadans els llocs en les meses electorals el pròxim 23 J, de manera que es farà entre el 22 i el 28 de juny. La JEC ha informat aquest divendres de la nova data en la que els ajuntaments iniciaran els sortejos, previst al principi entre el 24 i el 28 de juny. Així, podran fer-se els sortejos des del dijous 22 sempre que els consistoris comptin amb el cens electoral definitiu i donin publicitat a la data de realització del sorteig, segons ha indicat la JEC, que assenyala que aquests plens extraordinaris per als sortejos coincideixen en el temps amb la constitució de les noves corporacions locals sorgides de les eleccions del passat 28 de maig, prevista en la majoria dels casos per al proper dia 17.

AMPLIACIÓ FINS AL 20 DE JULIOL DEL TERMINI PER DIPOSITAR EL VOT PER CORREU

La JEC també ha informat que amplia un dia el termini per dipositar el vot per correu per a les eleccions generals del 23 de juliol, per la qual cosa podrà fer-se fins dijous 20 de juliol a les oficines de Correus, en els seus horaris habituals d’obertura. La JEC ha atès la sol·licitud que li va fer en aquest sentit Correus i ha aprovat aquesta ampliació un dia del termini, de la mateixa manera que ha fet en comicis anteriors, amb una petició a l’empresa perquè extremi la diligència per assegurar que els sobres puguin entregar-se el dia de la votació en les respectives meses electorals.

AMPLIACIÓ FINS AL 29 DE JUNY PER DEMANAR EL VOT PER CORREU COM A RESIDENT TEMPORALMENT A L’ESTRANGER

Una altra resolució de què la JEC ha informat aquest divendres és l’ampliació fins el 29 de juny per a la sol·licitud del vot per correu dels electors que es troben temporalment a l’estranger (ERTA), els qui han d’inscriure’s en els registres dels consolats. La petició d’aquesta ampliació de termini la va fer el PP a la JEC, que ha accedit i donarà trasllat d’aquesta data màxima a les juntes electorals provincials i a les direccions generals de Política Interior, d’Espanyols a l’Exterior i d’Assumptes Consulars, perquè li donin la deguda difusió.

tracking