SEGRE

INCENDIS FORESTALS CANADÀ

Gairebé 100 bombers forestals espanyols volaran al Canadà per ajudar a combatre l'onada d'incendis

El Canadà ha patit aquest any la crema de quatre milions d’hectàrees per incendis forestals i aquesta setmana registrava més de 400 focs

L'alerta per la qualitat de l'aire davant dels focs al Canadà s'estén pel nord-est dels EUA

L'alerta per la qualitat de l'aire davant dels focs al Canadà s'estén pel nord-est dels EUAEFE/Justin Lane

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gairebé 100 bombers forestals volaran al Canadà per ajudar a extingir l’onada d’incendis que pateix el país, segons ha anunciat la ministra per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, a través de la xarxa social Twitter.

El Canadà ha patit aquest any la crema de quatre milions d’hectàrees per incendis forestals i aquesta setmana registrava més de 400 focs. El clima sec i els forts vents han contribuït a l’expansió de les partícules cap als Estats Units, procedents principalment de Quebec i Nova Escòcia, així com a Noruega.

Per fer front als incendis, el Canadà ha sol·licitat l’ajuda del Mecanisme de Protecció Civil de la Unió Europea a través del qual Espanya, Portugal i França han ofert entorn de 300 bombers professionals.

Ribero ha assenyalat que els bombers espanyols viatjaran al costat de companys portuguesos "en resposta a la petició de suport davant de la terrible onada d’incendis que estan vivint" i ha traslladat el seu agraïment així com sentir-se "molt orgullosa" d’aquests professionals.

A més, ha informat que es tracta de la seua segona missió internacional i ha aprofitat per indicar que està pendent l’aprovació la llei que regula la situació laboral dels bombers forestals i agents mediambientals, que han decaigut per la dissolució de les Corts davant de l’avançament electoral al 23 de juliol. "Sens dubte, una prioritat tan aviat es constitueixin les Cambres", ha afirmat Ribera.

tracking