SEGRE

Sergi Talamonte: «Tothom ha de poder accedir a la contractació municipal»

Sergi Talamonte és regidor del Comú de Lleida. Ara es presenta com a cap de llista a les primàries del partit. Posa al servei el bagatge i aprenentatge d’aquests 4 anys. El Comú vol ser el relleu a 40 anys de governs del PSC a la ciutat de Lleida.

Sergi Talamonte

Sergi TalamontePimec Joves

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CEE I està ocupat al 95%

Sabem que Lleida té un nivell d’ocupació i precarietat alta.

Com resoldria la morositat i l’economia submergida?

Com a petit empresari, vaig treballar molt per pagar crèdits, i l’administració no va ser una ajuda. Moltes vegades vam treballar en negre per a l’administració, i això ho sap tothom! La Paeria és un enorme motor econòmic, si s’utilitza bé. Contracta gairebé 50 milions d’euros anuals i porta 40 anys fent una contractació als amics, en què no hi ha igualtat d’oportunitats.

Revisaria la contractació pública?

Sí, perquè sigui accessible a totes les empreses i sobretot a les pimes.

Què milloraria dels polígons?

La situació actual és una barbaritat. Hi falten estructures, les connexions son pèssimes, i els polígons necessiten urgentment la fibra.

Com fomentareu el jove empresari i l’ocupació?

No entenc la Paeria com un actor que hagi de fer un foment directe de l’ocupació per a joves, per això ja hi ha PIMEC. Però sí que l’ajuntament ha de donar capacitat de desenvolupament. Una empresa no l’has de mantenir, li has de donar les condicions perquè es pugui desenvolupar. La ciutat que imagino no és una Lleida que reparteix subvencions a dit, és una Lleida que estudia les estratègies de la ciutat, sobretot econòmicament i socialment.

Com valora els metres de superfície comercial previstos al nou POUM?

Els estudis comercials amb què es basen els ha fet el govern. Són un publireportatge per donar una base de coneixement i seriositat a una barbaritat. El problema no són els metres, és on es troben ubicats. Haurien de ser al centre de la ciutat. El POUM és un assassinat al teixit comercial de Lleida.

Si és alcalde, quina serà la primera actuació per promoure la PIME?

Primer serà entomar l’administració.

Però, té alguna mesura concreta?

El més important és obrir la contractació municipal per desenvolupar activitat i que tothom hi pugui accedir.

Creu que és important per a Lleida captar noves empreses?

Sí. Molts empresaris de fora no s’atreveixen a obrir negocis a Lleida perquè no hi ha seguretat jurídica. Si no ets de la corda dels que manen, l’ajuntament no dóna oportunitats.

Pujaria a la Seu Vella per una reivindicació de l’empresa privada?

Quan ho vàrem fer va ser una acció relacionada amb la llei de cooperació, ara no és el meu paper. El nostre paper ara és fer acció política.

tracking