SEGRE

Xavier Palau: «L'administració no ha de ser un impediment per crear riquesa»

Xavier Palau és el candidat del Partit Popular a Lleida. Té 33 anys, és doctor en dret, emprenedor i autònom. Vol aportar la seva experiència per ajudar la societat lleidatana i fer de Lleida una ciutat d’emprenedoria, de vida i de llibertat.

Xavier Palau

Xavier PalauPIMEC Joves

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com valora l’ocupació del CEEI?

A Ponent hi ha molt talent. Molta gent que vol crear empreses. La meva candidatura aposta per l’emprenedoria, la vida i la llibertat.

És la primera vegada que escolto un candidat del Partit Popular posar tan èmfasi en la paraula ‘llibertat’.

Sí, però no m’ho tergiversi, això! Llibertat per a les empreses, que puguin treballar i se sentin recolzades per l’administració.

Set de cada deu empreses tanquen abans dels 3 anys de vida.

Porto 10 anys com a autònom. Els primers 5 anys s’ha de sobreviure, dels 5 als 10 viure i a partir dels 10 ja ho veurem. Els primers anys són els més complicats. La Paeria que jo vull donarà facilitats amb una oficina d’atenció a l’empresari, una finestreta única. Vull treure barreres burocràtiques.

Creu que seria bo un programa de mestratge?

Sí. Cal crear sinergies, acompanyar els empresaris i formar-los.

Què fem de l’economia submergida i la morositat?

Donar exemple. No es pot exigir al ciutadà allò que l’administració no compleix. S’han de pagar les factures el mateix dia!

Sobre el petit comerç i centres comercials. Com ha de ser el comerç a Lleida?

L’administració no pot posar barreres ni impediments per crear i generar riquesa. Estic a favor del desenvolupament comercial de Lleida, que hi ha d’haver centres comercials i que han de crear sinergies amb les zones comercials actuals de la ciutat. I no podem oblidar el comerç de barri.

Quina seria la seva primera actuació per promoure la pime?

Una campanya publicitària per donar a conèixer a Lleida les bondats dels nostres productes.

Què li sembla el moviment slowshop Lleida?

La gent està acostumada que els bancs tanquin a les 3 i ningú protesta. Ha d’haver-hi llibertat, però cal conciliar la vida personal de tothom.

Està costant captar empreses a Lleida. Com ho faria?

Hem de generar il·lusió per venir a viure i treballar a Lleida. La nostra posició i comunicació és bona. Necessitem recolzar més els polígons de Lleida i les infraestructures empresarials.

Com veu la Franja?

Com un aliat amb una forta rivalitat. Vull el millor per a Lleida, que les empreses s’instal·lin aquí i no a Aragó. Hem d’obrir les portes per tal que Lleida sigui un pol d’atracció de captació. Lleida té l’AVE, capacitat hotelera i bona restauració.

tracking