SEGRE

Miquel Pueyo: «Les grans superfícies comercials són una competència deslleial»

Miquel Pueyo, professor de la Universitat de Lleida, torna de nou a la primera línia de la política.

Miquel Pueyo

Miquel PueyoPIMEC Joves

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Està preparat per ser alcalde?

Sí, però la meva relació amb la política passa per una relació no professional.

Ja ha estat en la política activa

En dos ocasions. I creia que la meva aportació s’havia acabat el 2011, però el meu retorn té a veure amb l’excepcionalitat dels moments a Catalunya.

El 70% d’empreses tanquen abans dels tres anys de vida

Lleida és molt més que la seva Paeria, que cal que deixi de ser un Big brother que vigila la ciutat i es comenci a dedicar a donar oportunitats.

Com combatrà la morositat?

Donant exemple. El nostre ajuntament està endeutat, però no sabem la situació real, perquè l’actual Paeria no és transparent. Començarem per fer una auditoria àmplia.

Com fomentarà el petit empresari?

El petit i mitjà empresari ocupa el 90% de la nostra població. La primera mesura seria parlar-hi i recollir les seves idees que han fet evolucionar la ciutat.

Com ho unim amb la conciliació de la vida familiar i laboral?

Primer, eliminant els saraus a les tantes de la nit amb presència de regidors i alcaldes, els quals voldria imaginar-me amb capacitat d’assumir les seves responsabilitats familiars.

Parlem de petit comerç de barri, què ha de fer l’administració local?

Revisar el model de taxes i no incentivar una competència deslleial amb el POUM, que preveu 4 grans superfícies que són inconjugables amb Lleida. Segur que el petit comerç ha tingut errors i segur que el model de zones comercials als afores pot semblar llaminer, però en realitat no és així, això buidaria els barris. Lleida ha de superar la seva excessiva dependència del comerç. És important cuidar també els espais industrials.

Parlant d’indústria, com la podem captar a casa nostra?

No som capaços d’explicar per què és atractiu instal·lar-se a Lleida. Hem de recuperar una certa autoestima com a territori. Hem estat d’esquena als 33 municipis del Segrià i Lleida necessita reflexionar sobre la seva àrea metropolitana.

La Franja ens està passant la mà per la cara?

En aquests moments estem perdent població. Hem de construir un discurs entre totes i tots. Nosaltres tenim un pentàgon: ciutat saludable, propera, connectada, justa i compromesa.

Veuria Miquel Pueyo 2 anys d’alcalde i la resta Toni Postius?

Sí, sempre que siguin posicions honestes i coherents. Tenim compromís per participar liderant i unint forces polítiques de sensibilitat republicana en un govern de canvi. També es pot imaginar Miquel Pueyo col·laborant lleialment amb un altre alcalde que assumeixi un compromís de canvi en profunditat.

tracking