SEGRE

Toni Postius: «No donarem suport als centres comercials fora de la ciutat»

Toni Postius es torna a presentar a l’alcaldia de Lleida, aquest cop amb la marca de Junts per Lleida

Toni Postius

Toni Postius

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Començo amb una pregunta que faig a tots igual. Per què creu que està preparat per ser alcalde?

Per moltes raons, però sobretot perquè aquesta ciutat tingui el canvi que necessita per fer un pas endavant, reivindicant el seu paper de capital.

7 de cada 10 empreses tanquen abans dels 3 anys. Què s’ha de fer per reduir la taxa?

El fracàs forma part de l’èxit, s’ha d’analitzar molt bé la idea per poder-la fer realitat i, a vegades, els recursos no són suficients. La Paeria ha de ser més agosarada en el suport econòmic als joves emprenedors. A més, proposem una Oficina d’Atenció a l’empresa i l’emprenedor per agilitzar tràmits.

La Paeria vetllarà per a la conciliació de la vida familiar i laboral?

La Paeria no es competent en això, però és important creure en la conciliació i podria fixar dies per a l’obertura de comerços, i aquí hi tenim molt a dir.

Quina mesura faria Toni Postius per fomentar el jove i petit empresari?

Diferenciar els impostos de les petites empreses, per no escanyar-les, i obrir la contractació de la Paeria als petits empresaris de la ciutat.

Com ha de ser el comerç a Lleida?

Lleida ha de tenir un model comercial propi i s’ha de vetllar pels eixos, que són referència. El Pla de l’Estació podria millorar el comerç local i unir Pardinyes amb el centre. No donarem suport als grans centres fora de la ciutat! Volem recolzar les associacions de comerciants i recuperar la capitalitat.

Com recuperaria aquesta capitalitat?

Estem molt ben connectats, però no hem aprofitat que aquest circuit ens porti gent de fora. Som la segona capital de Catalunya, ens ho hem de creure i posar-hi voluntat.

Com captaria indústria a Lleida?

La Paeria mai hi ha apostat. Tenim sòl, energia i talent, i no pot ser que l’IBI sigui tan car o la tramitació burocràtica tan pesada i costosa.

I la Franja?

La Franja és una oportunitat, però també un competidor. Tenim empreses que marxen a la Franja perquè és més atractiva. No pot ser que el Polígon del Segre estigui com està. Demostra la política industrial de les últimes dècades.

Imagina repartir-se dos anys de mandat amb Miquel Pueyo?

Podria ser. O que Junts per Lleida pugui liderar la Paeria sol. Confiem que hi hagi un canvi real en les properes eleccions. Fets, no paraules.

Si la Paeria fos una empresa, quin regidor cridaria a l‘ordre?

Targeta groga o vermella a la gestió econòmica i a l’urbanisme.

I qui felicitaria?

Francesc Gabarrell, a Cultura, fa aportacions molt interessants!

tracking