SEGRE

Què és una empresa?

President de Pimec Joves

Ricard Vizcarra

Ricard Vizcarra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una empresa és com un equip, on tots han de remar en la mateixa direcció per garantir l’èxit del viatge.

Com em deia el meu pare quan era petit, és com anar en bicicleta: si no pedales, caus. Però a vegades cal deixar de fer-ho o pedalar en una altra direcció per tal d’estar bé amb tothom, amb tot l’equip.

Si vols que una empresa funcioni, envolta’t dels millors. No vulguis ser el millor, ja que només estaràs envoltat d’aduladors que no t’ajudaran a créixer. Tampoc t’avisaran quan t’equivoques.

No has de tenir por a l’equivocació; els teus col·laboradors han de poder ferho. Has de tenir por quan no et deixin errar, prendre decisions i aprendre dels teus propis errors. Si no, no et permetrà prendre decisions.

Cal prendre decisions valentes, perquè en la vida les decisions fàcils et fan avançar ràpid, però les valentes et fan arribar lluny. El cor, a vegades aliat i d’altres traïdor, ens pot demanar tirar en una direcció que creiem la més adequada. I moltes vegades potser cal deixar de pedalar malgrat el silenci ensordidor dins del cor.

Com deia Neil Young, ser un miner en la busca d’un cor d’or, el mateix que volem tenir les pimes catalanes i el que aporta la Fundació de PIMEC: el cor de l’entitat.

I així doncs, què és una empresa? Sense voler ser pretensiós, em permeto adaptar unes rimes de Bécquer per respondre. Què és una empresa? Dius mentre em planteges les teves necessitats i el que esperes de nosaltres. Què és una empresa? I tu m’ho preguntes? Empresa ets tu, benvolgut client, que amb les teves necessitats i demandes ets la nostra raó d’existir. Empresa sou vosaltres, treballadors, que feu possible que es compleixin les expectatives dels clients. Empresa sou les persones que confieu en nosaltres, Jordi. La meva empresa ets tu, Anna.

tracking