SEGRE

Les claus de la competitivitat

President de PIMEC Joves

Ricard Vizcarra

Ricard Vizcarra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de PIMEC Lleida treballem per a les empreses del territori, i a continuació us detallem un seguit de línies d’actuació que considerem claus:

  • Infraestructures: Pel que fa a les estructures viàries, és clau la millora de l’N-240 o l’alliberament de l’autopista fins a Montblanc. La millora en la competitivitat de preus tant per a viatgers com per a mercaderies i l’augment de les freqüències entre capitals, amb més connexions, són claus per a la millora de les infraestructures ferroviàries.
  • Logística: La connexió amb el port de Tarragona és molt important per al creixement econòmic de Lleida. S’ha d’implantar una discriminació positiva de Lleida ja que Aragó ens fa competència en sòl més barat i amb més ajudes per a la implantació.
  • Telecomunicacions: Dotar de fibra òptica i servei 4G tota la província és un dels punts més importants per a PIMEC Lleida. És imprescindible una millora en la xarxa d’antenes.
  • Polígons: Dotar els nostres polígons de fibra òptica és imprescindible per al creixement econòmic, així com que s’hi realitzi un correcte manteniment.
  • Formació: La millora del sistema d’educació és clau per a l’empresariat lleidatà, tant en l’àmbit universitari com a l’FP. Educació ha de treballar de la mà de les empreses per conèixer la realitat local i les necessitats d’ocupació.
  • Ocupació: Cal optimitzar el servei públic d’ocupació. És necessari disposar d’un servei d’ocupació eficaç i enllaçat amb la xarxa nacional i internacional, amb la finalitat d’oferir competitivitat a les empreses existents i donar sortida a les de possible nova implantació.
  • Dificultats administratives: Exigim una legislació específica per a pimes, que simplifiqui la burocràcia administrativa i faciliti la creació d’indústria.
tracking