SEGRE
Ricard Vizcarra

Ricard Vizcarra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Avui dia a totes les converses empresarials es parla de talent. Per això he decidit anar al diccionari a veure si m’aportava llum. El diccionari ens diu: “Unitat de pes emprada pels pobles antics, de valor elevat i variable d’entre uns 20 i uns 40 quilos.” No és el que busco. També diu que és una “especial aptitud intel·lectual, capacitat natural o adquirida per a certes coses”. Aquesta m’encaixa més!

El talent no es mesura en pes, però sí que és quelcom de valor elevat i variable. Com va dir Sidney Lumet, “per algunes coses disposem d’un talent natural, altres cal aprendre-les, i algunes, senzillament, som incapaços de ferles”. Així, el talent és innat i adquirit a la vegada. No tothom el té per les mateixes coses, però tots en tenim per a alguna cosa. És important trobar el nostre, ja que vivim en una cultura que premia els guanyadors i massa vegades menysprea els perdedors. Una de les coses més importants que he après és que, si no guanyes, com a mínim sempre aprens alguna cosa.

No ens podem quedar de braços plegats esperant que apareguin els nostres talents, ja que aquest també és aixecar- se de bon matí, mirar endavant i no tenir por, ser autèntics i cultivar uns valors que et representin.

Talent també és acceptar que hi ha altres persones que en tenen més que nosaltres, envoltar-se’n per aprendre i millorar cada dia. Perquè, tal com va dir el nord-americà Elbert Hubbard, “hi ha una cosa molt més escassa, fina i rara de trobar que el talent: el de reconèixer els talentosos”, i en aquest sentit tinc la sort, i potser el talent, de veure en el meu soci i amic Jordi Prats una de les persones més talentoses que conec, com igual que el meu pare.

Si podeu, envolteu-vos de gent amb talent; no sé si la vostra vida serà més senzilla, però de ben segur que serà més interessant i enriquidora.

tracking