SEGRE

La realitat de l'autònom freelance

PIMEC AUTÒNOMS

Laura Sánchez: “Especialitzar-se en un sector és una bona estratègia de diferenciació”

Laura Sánchez: “Especialitzar-se en un sector és una bona estratègia de diferenciació”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al llarg dels anys et vas formant i especialitzant en la teva professió i vas forjant una ruta de vida que respon a un propòsit. I un dia et lleves i veus clarament que per aconseguir el teu objectiu professional has d’emprendre: crear el teu propi negoci. Un projecte en què desenvolupar-te i aportar el teu granet de sorra en l’economia productiva del teu territori. Una aportació que podria ser molt més, si ens deixessin.

I és que l’administració parla molt de fomentar l’emprenedoria quan realment el que ens trobem són traves. La més recent és la proposta de la regularització de la quota dels autònoms a 10 anys vista. Cotitzar per ingressos nets. On la quota mínima seran de 183,6 € l’any 2031, però per un salari de fins a 600 €, és a dir, el 30% dels teus ingressos com a mínim. Nosaltres som una persona híbrida, perquè som executors de la nostra professió i perquè som empresaris i hem de gestionar la nostra empresa.

Però a la vegada veiem que no tenim els avantatges d’un treballador (sense atur ni baixes o possibles impagaments...) ni els avantatges d’una empresa. Si el freelance treballa des de casa només es pot deduir el 30% de la hipoteca, lloguer i subministraments. Al contrari, si treballes 8 o 10 hores des de casa, veus que la factura del gas i la llum s’ha multiplicat per tres. Tampoc ens podem deduir el mòbil o la wifi perquè és el mateix que fem anar en l’oci dels caps de setmana, o no ens podem deduir el cotxe perquè no el portem tot retolat. Des de PIMEC demanem que a l’hora de pensar en l’autònom ho feu com a autònom. Tingueu en compte la nostra realitat i regularitzeu la quota sempre que vagi acompanyada d’una reforma fiscal i millors prestacions socials.

tracking