SEGRE

L'enclusa i el martell: gràcies a la vida

Ricard Vizcarra

Ricard Vizcarra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si pensem en organitzacions empresarials, grans o petites, la clau de la seva resiliència està, en part, en la resiliència de les persones que en formen part, l’equip humà imprescindible per afrontar els reptes comuns que permeten excel·lir gràcies a la diversitat. I és aquest equip humà el pilar de les pimes, les persones que col·laboren en el seu creixement, consolidació i manteniment. I per això és clau que les pimes col·laborin en el creixement personal i econòmic dels seus equips. Com a element vertebrador de la societat catalana, les pimes hem de cohesionar, elevant el sentiment de pertinença, perquè tots ens sentim part d’un estol empresarial que es protegeix i retroalimenta, sense perdre de vista els horitzons individuals de cada organització i persona.

I aquí és on PIMEC, i especialment PIMEC Joves, exerceix un paper primordial en la societat lleidatana, com a reservori de talent provinent de les persones que en formen part o hi col·laboren, per esdevenir un referent en implicació, compromís, complicitat, col·laboració, solidaritat, sosteniment i acompanyament dels qui creen oportunitats o volen ser creadors d’oportunitats per a la societat.

Perquè és aquesta col·lectivitat la que ens permetrà assolir un nivell d’autosatisfacció superior, i tindrem la possibilitat de fer el bé per als altres sense estar forçats per ningú, simplement perquè d’una forma lliure concebem que això és el millor que podem fer. Si les pimes no ens cuidem a nosaltres mateixes, als equips humans que en formen part, arribarà un dia en què l’enclusa passarà a ser martell.

Això ja ho va dir Bakunin fa més de cent cinquanta anys i, per tant, en tota organització, ara més que mai, és el moment de dir: “Equip, sense vosaltres jo no soc ningú.”

tracking