SEGRE

Autònoma: a treballar amb dolor

PIMEC JOVES

Joan Teixidó

Joan TeixidóSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Calleu, que el Gobierno más progresista de la historia ha demanat audiència perquè té una notícia per donar-nos: les dones que tinguin la regla podran agafar-se la baixa. Irene Montero, ministra d’igualtat, deia que l’Estat avança perquè no sigui normal anar a treballar amb dolor de regla, que l’Estat avança en drets. Diu que la baixa la pagarà l’Estat –encara rai– per evitar que hi hagi discriminació entre empresa privada i empresa pública. Quina por que té el Govern, penso, que hi hagi més baixes a la pública que a la privada!

Mentrestant, hi ha una noia jove, posem que té 28 anys, i que té uns dolors de regla molt forts. Va al metge i li diagnostica endometriosi, una malaltia crònica que impedeix moltes dones i que augmenta considerablement el dolor menstrual. La nostra protagonista jove amb dolors molt forts és autònoma. És llicenciada en arquitectura i vol obrir-se camí amb el seu propi estudi. Té dolor, i sabeu què? Ella no tindrà baixa per dolor de regla. Voleu saber més coses? El ministre Escrivà, del Gobierno más progressista de la historia, acaba de fer una proposta de nous trams per als autònoms. La nostra jove protagonista, que pagava 300 euros de quota, passarà a pagar-ne prop de 900. Quota multiplicada per tres. O sigui, que els dies que no pugui anar a treballar pel dolor de regla no només no cobrarà cap baixa, sinó que el fet de no treballar li costarà el triple.

S’entén, oi? Això és un nou menyspreu, un nou atac i un nou insult a tot un sector de la nostra població. Un altre maó del govern per a la fàbrica de funcionaris en què s’ha convertit el nostre país. Perquè cada cop tenim menys motius per emprendre.

tracking