SEGRE

«Al pla de Lleida vam trobar les millors condicions per als esports nàutics»

Xavier Roy compaginava l’hoquei professional al Lleida Llista amb les activitats nàutiques durant l’estiu. Un cop finalitzada la carrera professional, es va embarcar, mai millor dit, a muntar amb altres socis l’empresa 2Llacs a Gimenells.

«Al pla de Lleida vam trobar les millors condicions per als esports nàutics»

«Al pla de Lleida vam trobar les millors condicions per als esports nàutics»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va començar la teva aventura com a emprenedor? 2Llacs va ser la teva primera idea de negoci?

Abans d’endinsar-me en aquest món era jugador professional d’hoquei patins. Durant les temporades en què jugava aprofitava els mesos d’estiu per ajudar el meu germà a muntar estades esportives d’activitats nàutiques, va ser allà que em vaig aficionar a practicar l’esquí nàutic. L’any 2004, quan vaig acabar la meva carrera com a jugador professional i juntament amb uns amics, vam decidir crear una empresa dedicada als esports i activitats nàutiques. L’empresa H2OSports estava situada a l’Hotel Terradets, a Cellers, i va estar en funcionament durant 8 anys, però només funcionava durant els mesos d’estiu. Amb els anys, l’empresa va créixer molt i ens dedicàvem, sobretot, a l’esquí nàutic de competició. Llavors vam decidir buscar un lloc privat on la temporada fos més llarga, amb una climatologia més bona, a prop d’un nucli molt més poblat (com la plana de Lleida) i amb una bona connexió de carreteres. Buscàvem un lloc on poguéssim dedicar-nos a l’esquí nàutic de competició i a les activitats d’oci durant bona part de l’any, i situant l’empresa a Lleida vam poder aconseguir tenir una temporada des del mes de març al mes de novembre.

Vau construir els llacs amb aquest propòsit?

Els llacs són embassaments de reg. Vam aprofitar la nova construcció de dos embassaments de reg per compaginar-ho amb una instal·lació esportiva.

On és 2Llacs?

La instal·lació està situada a Gimenells i Pla de la Font, a 10 minuts de la ciutat de Lleida. Consta de dos llacs de 700 metres de llarg per 150 metres d’amplada cadascun. Al voltant hi ha un camí perimetral i una zona de serveis i activitats d’aventura. Entremig dels dos llacs hi ha un servei de terrassa des d’on es pot gaudir de les vistes del lloc i de totes les activitats que s’hi realitzen. La situació és molt bona.

Què ofereix 2 Llacs?

Oci i aventura amb amics i família. Les nostres activitats estan pensades per arribar a tot el públic, ja sigui des de la vessant lúdica a la professional d’alta competició. En un dels dos llacs es duen a terme entrenaments d’esquí nàutic i a l’altre s’hi realitzen activitats més lúdiques. Es tracta d’un espai diferent i únic a prop de la ciutat de Lleida, un entorn ideal per gaudir d’activitats amb família, amics, escoles, empreses, i tot enmig de la natura.

Com està distribuïda l’empresa?

Tenim quatre línies de negoci: la lúdica, la d’esquí nàutic i esquí-surf, la de realització d’esdeveniments esportius i publicitaris i la de gestió esportiva. El vessant lúdic és el més important i la principal raó de funcionament d’aquest complex esportiu, pensat per a la gent de Lleida i voltants. Són activitats destinades a família, escoles, amics, casals, empreses o aniversaris, entre d’altres. Es pot fer planxa de rem (consisteix a remar individualment o per equips damunt una taula), piragüisme amb kayaks, canoes o hidropedals, entre d’altres modalitats. Tot i aquest ventall d’activitats lúdiques, l’activitat reina és l’arrossegament d’inflables amb embarcació a motor. Dins de les activitats nàutiques es practica esquí nàutic i esquí-surf des de la iniciació fins al perfeccionament i tecnificació. Gràcies a això, la nostra instal·lació està encarada a ser pionera a Europa. Pel que fa a esdeveniments esportius, hem organitzat quatre triatlons, el Campionat d’Espanya d’esquí nàutic i esquí-surf (2014), el Campionat d’Europa Sub-21 d’esquí nàutic (2015) i el Campionat d’Europa d’esquí nàutic (2016).

Per què han tingut tant d’èxit aquests campionats?

Per les condicions de la instal·lació, per les condicions climatològiques i per l’organització del campionat.

Què és el que realment et comporta l’organització d’un campionat?

La millora de les instal·lacions, publicitat, reconeixement nacional i internacional i prestigi.

Què et va portar a formar part de PIMEC Joves Lleida?

Vaig conèixer PIMEC Joves Lleida a través d’un amic que en formava part. És una bona idea perquè formar part d’un grup amb gent que té les mateixes inquietuds t’ofereix un espai on compartir reptes i dubtes. Sempre aprens coses de la gent que t’envolta, i fer-ho en un grup amb les mateixes condicions que tu és una molt bona oportunitat per compartir experiències i seguir creixent.

tracking