SEGRE

Xavier Farré: «L'escalada estableix uns lligams emocionals i d'amistat molt diferents»

L’any 2013 l’Andreu de Dios i el Xavier Farré van iniciar un projecte esportiu a la ciutat de Lleida. Boulder Indoor és un gran parc cobert de 600 metres quadrats on els afeccionats a l’escalada poden gaudir d’aquest esport amb tots els serveis.

Xavier Farré: «L'escalada estableix uns lligams emocionals i d'amistat molt diferents»

Xavier Farré: «L'escalada estableix uns lligams emocionals i d'amistat molt diferents»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com comença la teva vida com a emprenedor?

Per un cúmul de circumstàncies. El meu pare fa 20 anys que és emprenedor i m’ha inculcat, des de ben petit, que és millor ser un petit amo que un gran treballador. Per això sempre m’ha atret la idea de treballar per a mi mateix.

Què et va fer decidir a emprendre?

El fet que el projecte era atractiu. Vaig estudiar empresarials i ADE. Un dels meus millors amics i company de carrera va elaborar, com a projecte final de carrera, el projecte d’unes instal·lacions cobertes de pàdel. Poc després vam veure com aquesta idea la feia realitat una altra persona. Havíem fet tard. Aquests fets són els que et marquen quan comences idees d’emprenedoria.

Com neix Boulder Indoor?

Amb la idea al cap, un dia vaig enviar un missatge als meus amics escaladors per proposar-los la idea de muntar un rocòdrom. Un dels amics em va comentar que feia dos mesos que estava escrivint un esborrany de pla d’empresa per muntar-ne un. Va ser una casualitat. En aquests quatre anys de vida de l’empresa he après que les casualitats s’han de buscar.

El 80% de les empreses noves fan fallida el primer any. Nou de cada deu no arriben als tres anys. Com heu aconseguit superar aquesta barrera?

Amb molta il·lusió i treballant moltes hores. Treballem de dilluns a diumenge amb un horari molt ampli, per tal de complir les expectatives i exigències dels nostres socis i clients. A més vam fer un estudi econòmic amb una estructura de costos molt baixa, on l’únic que comptàvem era pagar el tècnic, el banc, el lloguer i els subministraments, el nostre sou va estar totalment condicionat fins que ens el vam poder permetre. S’ha de tenir una dosi de realisme. Ser dos socis en un mateix projecte també hi influeix a l’hora d’afrontar els problemes. Quan un es desanima, l’altre s’ha de motivar el doble.

Què és el més dur d’aquest camí?

S’han de prendre decisions cada dia i saber gestionar tant els clients com els treballadors. Per sort, comptem amb un excel·lent equip que només viuen per l’escalada. L’Ekhiotz Alsasua ens va demostrar de bon principi que estava disposat a donar-ho tot per aquest projecte. La Mari Alarcón, que fa dos anys que està amb nosaltres i compagina els entrenaments de l’Ekhi amb la feina del rocòdrom, és campiona d’Espanya de bloc i de boulder. El Joan Solans va fer una molt bona feina amb les extraescolars i els casals, és molt metòdic i està implicat en l’empresa.

Per què Boulder Indoor s’ha convertit en la sala d’escalada de referència?

La clau és rodejar-te de bons professionals, que estiguin motivats i amb ganes de treballar. Nosaltres hi posem totes les ganes, a més comptem amb bones instal· lacions, equipament setmanal de blocs i vies, classes dirigides, cursos d’iniciació i perfeccionament i un ambient jove i familiar. Sabíem on volíem arribar i s’ha d’estar disposat a pagar-ne el preu per tal d’aconseguir-ho. Ningú regala res.

Perquè a Lleida?

Lleida es considera l’epicentre de l’escalada mundial. Al voltant, en menys de 140 quilòmetres a la rodona, hi tenim escoles d’escalada molt importants, on es troben els millors escaladors del món. La gran majoria dels nostres abonats no havien provat mai l’escalada i per això creiem que és el lloc perfecte per iniciar-s’hi. El que ens motiva és poder arribar a tota la gent que sabem que li pot agradar. Realment és un esport que enganxa. Per això animem a tothom a provar-lo.

Què diferencia l’escalada d’un altre esport?

És molt complet, tant a nivell físic com mental. Sense entrar en temes de psicomotricitat, en què les millores són destacables, notem, sobretot en els més petits i joves, millores de concentració i d’afrontament de les pors. Ajuda a poder detectar-les, analitzar-les i afrontar-les d’una forma tan suau que molts ni se n’adonen. També hi ha un punt de confiança, ja que et poses en mans del teu company de cordada i això estableix uns lligams emocionals i d’amistat diferents d’altres esports. A més, pocs esports permeten gaudir d’entorns naturals únics.

I PIMEC Joves que t’aporta?

Formar part de PIMEC Joves permet buscar aquestes casualitats de què parlava. Tot plegat resulta molt enriquidor per al creixement personal i per a la millora constant de petites empreses.

TEST a Xavier Farré

  • Sabates o vambes? Totes dos
  • Cafè o infusió? Cap dels dos
  • iOS o Android? iOS
  • Agenda: Digital
  • Llibre recomanat: ‘Padre rico, padre pobre’, de Robert Kiyosaki
tracking