SEGRE

Esther Blasco: «L'aprenentatge d'idiomes sempre és un tret diferencial»

Esther Blasco dirigeix l’acadèmia Ilerllengües de Lleida. Diplomada en treball social i magisteri infantil, compaginava les classes d’escola amb el reforç a alumnes, quan se li va presentar l’oportunitat d’entrar al món de l’emprenedoria i l’empresa.

Esther Blasco: «L'aprenentatge d'idiomes sempre és un tret diferencial»

Esther Blasco: «L'aprenentatge d'idiomes sempre és un tret diferencial»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què oferiu a la teva empresa?

A Ilerllengües oferim classes d’idiomes per a nens (a partir de 3 anys) i adults i també realitzem reforç escolar a nivell de primària, secundària i batxillerat. Som conscients de la demanda del nostre públic, per això, malgrat que l’anglès encara avui és l’idioma per excel·lència, sabem que en un futur no serà un tret diferencial. Per aquest motiu apostem per ampliar el ventall d’idiomes amb professorat qualificat en cada àmbit i llengua. Per altra banda, ens estem adaptant a les noves generacions oferint cursos de modelatge, animació 3D i robòtica. Tot envoltat d’un tracte molt familiar que té per objectiu fer que els nostres alumnes no vegin l’aprenentatge d’un idioma com una tasca sinó com un hobby, ja que li han de dedicar molt temps i volem acompanyar-los en aquest bonic viatge.

Com descobreixes que una escola d’idiomes podia ser un negoci de futur?

Sóc diplomada en treball social i magisteri d’educació primària, i des de feia més de 5 anys compaginava la meva feina de mestra a l’escola amb la realització de classes de reforç i suport a l’estudi. És un fet que cada dia hi ha més demanda d’alumnes que volen aprendre idiomes i, per aquest motiu, Ilerllengües em va semblar una gran oportunitat.

Quan i com decideixes fer el pas?

Va ser tot molt ràpid. Una vegada vaig tenir clara la idea de crear un centre de referència a la ciutat de Lleida, vaig estudiar on era més adequat situar-lo perquè les possibilitats d’èxit fossin més grans. Va ser llavors que va sorgir l’oportunitat d’adquirir un traspàs. Tenia l’oportunitat d’agafar un negoci que ja feia 40 anys que funcionava, i així anar implantant noves idees i nous reptes.

Aleshores et consideres una emprenedora?

És clar que sí. A vegades es confon innovar amb emprendre, ja que es pot emprendre sense haver inventat res de nou.

Quin és el factor clau de l’èxit de l’empresa?

Sense cap mena de dubte, tenim molt clar que l’èxit depèn del nostre equip docent. Aquest ha d’estar involucrat en el projecte i ha de tenir una formació i experiència prèvia d’acord amb els nivells de qualitat que volem oferir als nostres clients. L’equip docent que vetllem per cadascun dels alumnes ens fa ser un centre de referència a Lleida. L’èxit d’Ilerllengües està en cadascun dels professors que es desviu per l’aprenentatge dels alumnes.

Quan et trobes en una àrea de negoci que no coneixes, com ho soluciones?

Per mi és molt important envoltar-me d’un bon equip, i tinc la sort que ho he aconseguit. De fet, va ser el meu primer objectiu un cop vaig iniciar la meva activitat empresarial, ja que per formació, conec el negoci, però tenia carències pel que fa a la gestió i comercialització. Tenim molta sort de formar un equip multidisciplinari que treballem en una mateixa línia i ens complementem a la perfecció.

Com veus l’empresa a curt, mitjà i llarg termini?

Doncs a curt termini, anirem polint aquells aspectes que es poden millorar. A mitjà termini vull consolidar tots els canvis i comprovar que el model funciona, ja que crec que el creixement s’ha de basar en uns bons fonaments. A llarg termini, sé que en un món global, una persona que no sap idiomes, difícilment podrà estar al capdavant de les empreses i institucions, per la qual cosa crec que estic en un sector important i amb futur. Ho confirmo quan veig els alumnes més petits de l’acadèmia que amb només tres anys aprenen idiomes com el francès o l’alemany. En aquests moments sé que la feina que fem és enriquidora i això ens fa grans.

Ho tornaries a fer?

Els inicis són durs per qualsevol negoci, hi ha moltes hores de feina, moltes coses que no coneixes i moltes decisions a prendre. Però després hi ha dies en què ho veus tot tan clar que no saps per què no ho vas fer abans. Suposo que és la inestabilitat de l’emprenedor. Creiem en el projecte d’una escola propera, un centre on tothom tingui cabuda i es trobi assessorat en el seu aprenentatge.

Per què PIMEC?

Crec que hi ha un model d’empresa, que ni és gran ni és petit, i PIMEC permet suplir gran quantitat de les carències que podem tenir.

tracking