SEGRE

Marc Montserrat: «El cervell busca el contacte extern per verificar la seva pròpia existència»

El Marc és l’ànima de Montserrat Òptics, empresa a cavall entre un centre de salut visual i de teràpia comportamental i una òptica que tracta els seus pacients des d’un concepte més basat en la visió del món que en la mateixa vista.

Marc Montserrat: «El cervell busca el contacte extern per verificar la seva pròpia existència»

Marc Montserrat: «El cervell busca el contacte extern per verificar la seva pròpia existència»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Parla’ns de Montserrat Òptics

Tenim dues parts molt diferenciades: la part comercial d’òptica, que ofereix productes de primera qualitat i exclusius, i les nostres instal·lacions, pensades per al desenvolupament i millora del funcionament dels nostres pacients, com la sala de teràpies o la BrainRoom. Són tasques molt diferenciades i per això també ho estan al centre. No veiem amb els ulls sinó a través d’ells, per això treballem amb la persona en la seva totalitat, com un conjunt absolut.

Què oferiu com a Centre de Teràpia Comportamental de Catalunya?

Oferim els serveis d’òptica convencional i els combinem amb serveis complementaris per a la millora de les funcions visuals, auditives, perceptuals, cognitives o motrius, entre d’altres. Treballem una línea multidisciplinar amb especialistes i professionals de cada camp. Per a desenvolupar aquestes activitats, tenim l’espai BrainRoom, que ens serveix per fer els treballs conscients a nivell grupal, encarats al moviment del cos, la respiració i la visualització. Ho vinculem tot. Treballem als matins amb adults i de tarda amb nens, amb el curs Aprendre a veure el món i altres activitats.

Quin és el perfil dels vostres pacients? Té aplicació a la vida diària?

La teràpia comportamental és per a tots els públics. Aportem ajudes a persones amb dificultats posturals, psicomotrius, emocionals, de desenvolupament psicosocial, neurocognitives i degeneratives i de rendiment acadèmic. I també problemes específics visuals. No tenim barreres: podem tractar des d’esportistes d’elit fins a la millora de capacitats lectores i perceptives per a nens en edat escolar.

Havies treballat prèviament en el món de l’òptica des d’aquest vessant?

No. Vaig treballar durant més de deu anys en el món de l’òptica més clàssica. Amb un bagatge important en aquest camp, vaig veure la necessitat de tenir un espai on desenvolupar i crear la meva pròpia metodologia. Així podria aportar, amb un nou mètode, una nova línea molt més terapèutica i integral. Volem aportar un canvi de consciència basant-nos en la premissa “tal com hi veiem, reaccionem” (reacció-acció, ja que el cervell és reactiu als estímuls externs), per això vaig crear, ara fa tres anys, Montserrat Òptics.

Com us podeu posicionar i marcar la diferència?

Som un centre innovador, però les nostres intencions són, en principi, tan bàsiques com poder oferir un bon servei a la gent, dedicant-nos en les necessitats de salut que pugui tenir qui ens visita. Som un equip de professionals que exerceix l’atenció a la resta com una forma de vida: des de l’assessorament en la tria d’una muntura fins a la recomanació d’activitats, dins o fora del nostre centre, per a l’adquisició de noves habilitats per ajudar a així la millora del pacient.

Quina és la part més gratificant de la teva feina?

Sens dubte, quan podem ajudar algú amb problemes que prèviament semblaven irresolubles. A dia d’avui ja comptem amb persones que vénen de fora de Lleida per visitar-se al nostre centre. Molts vénen derivats per altres professionals especialistes que no han trobat una solució concreta per al problema del seu pacient. Aquests casos, que són els més complicats, són els que més ens motiven. Nosaltres, mitjançant el nostre mètode, volem donar a tots els nostres pacients totes les eines necessàries per trencar les barreres i els límits que tingui en la seva feina diària. Volem, simplement, garantir que cada pacient pugui fer, amb la seva vida, el que vulgui. Sense cap condicionant.

Com et veus d’aquí a 5 anys?

És una pregunta difícil de respondre i de fer-se’n una idea. Nosaltres treballem en un terreny que encara té molt camp per explorar. A més, treballar amb una metodologia pròpia fa que tinguem molta demanda de cursos de formació i informatius, tant a nivell nacional com internacional. Com a Montserrat Òptics ens agradaria seguir essent un lloc de referència per al desenvolupament de la medicina funcional i la teràpia comportamental.

Quin consell li donaries al Marc Montserrat que va decidir emprendre ara fa tres any? I un consell per a joves emprenedors?

Per molt que diguin, les solucions vénen del dia a dia, pas a pas. Sense pressa però sense pausa. Al Marc de fa tres anys li diria: “Be water, my friend

tracking