SEGRE

Ricard Vizcarra: «L'economia serà verda o no serà»

Actual President de PIMEC Joves Lleida, Ricard Vizcarra acaba de ser escollit president del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya. Coneixem el seu perfil més personal i la conjugació entre aquestes responsabilitats i la seva vida professional

Ricard Vizcarra: «L'economia serà verda o no serà»

Ricard Vizcarra: «L'economia serà verda o no serà»PIMEC Joves

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En primer lloc el volem felicitar. Què significa ser escollit president del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB)?

Gràcies! Suposa una gran responsabilitat per representar de la millor manera tots els col·legiats de Catalunya. Els últims anys ja estava vinculat al col·legi, era el representant de les Terres de Lleida. El president sortint, Leo Bejerano, va creure que el podria substituir en aquesta empresa. Em va fer molta il·lusió i respecte.

És compatible ser el president de PIMEC Joves Lleida i del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya?

Sí. Actualment es debat canviar el model productiu de la societat, i és clau fer-ho des de la perspectiva de la sostenibilitat i la reducció de l’impacte ambiental del nostre actual sistema productiu. El respecte pel medi ambient serà un dels pilars de creació d’ocupació de les pròximes dècades, i és en aquest punt on adquireix especial rellevància el concepte de l’economia verda com una alternativa o, si més no, com una evolució del model existent, per millorar en l’eficiència dels recursos i dels cicles productius, però també pel que fa al nostre estil de consum. Per això crec que conjugar les dues responsabilitats serà molt enriquidor a la vegada que hi haurà punts de confluència i integració molt interessants.

Quins són els futurs reptes que es planteja al capdavant de PIMEC Joves Lleida?

La voluntat és seguir impulsant l’espai de trobada i intercanvi que PIMEC Joves ofereix a Lleida. La meva voluntat, i de la meva junta, és la de seguir apostant per les activitats de networking, les jornades d’intercanvi de coneixement i els sopars amb empresaris de renom.

I pel COAMB? Quins objectius es marca?

La meva candidatura s’ha fixat uns objectius molt ambiciosos. Des d’incrementar el nombre de col·legiats i adherits i dotar de més visibilitat el Col·legi, tot millorant la comunicació i potenciant la seva figura institucional com a representant de tots els professionals del Medi Ambient. Això implicarà potenciar encara més el desenvolupament territorial i aconseguir ser veritables vehiculadors de les necessitats ambientals d’arreu de Catalunya.

És el primer cop que un lleidatà està al capdavant del COAMB.

Per a mi és un orgull ser president del COAMB i un repte molt gran. A més, efectivament serà la primera vegada que un lleidatà tingui aquesta responsabilitat, però això també farà que les terres de Lleida estiguin més ben representades. Però no només les terres de Lleida. Sóc conscient que la realitat ambiental del país no és troba únicament a Barcelona i per això treballarem i apostarem per la deslocalització i la potenciació del desplegament territorial.

A més de PIMEC Joves i el COAMB, és cofundador de les empreses Ecostudi i Punt Eco, i és president del’Hoquei Club Alpicat. I és pare. Com s’ho fa?

(Riu) Bé, i encara s’ha descuidat la tercera empresa, i la més important: la meva família. Em fa sentir un pare orgullós i gràcies a la qual puc desenvolupar les diferents tasques de responsabilitat que acaba d’enumerar i que fan una mica de vertigen. Resumint, li puc dir que el medi ambient és la meva vocació, que m’ha permès cofundar dues empreses, Ecostudi i Punt Eco, que ocupen una quinzena de persones. El fet d’estar al capdavant del COAMB és, en primer lloc, gràcies als col·legiats, i en segon lloc la meva manera de retornar a la professió i al medi ambient tot el que m’estan donant. PIMEC Joves Lleida és la voluntat d’ajudar a vehicular i estar relacionat amb joves empresaris del meu entorn, per aprendre i plantejar noves activitats en el món de l’empresa, el talent i el coneixement. Finalment, l’hoquei és la meva gran passió esportiva, hi he jugat des de petit, i l’any 2012 vaig assumir la responsabilitat d’estar al capdavant de l’Hoquei Alpicat. Un gran club!

Què li aporta formar part de PIMEC Joves i què diries a altres perquè s’animin a formar-ne part?

Per mi PIMEC Joves forma part de la mateixa evolució com a empresari, ja que és molt important estar en un col· lectiu que defensi els teus drets i que a més organitza molts esdeveniments i activitats. Sense cap mena de dubte, recomano a tot jove empresari, amb inquietuds emprenedores, que es faci de PIMEC Joves, un col·lectiu que té les mateixes necessitats i inquietuds i on troba suport i ajuda per cada projecte empresarial. És molt enriquidor i recomanable per compartir experiències i seguir creixent.

tracking