SEGRE

Gerard i Didac Paris: «Les noves generacions hem de seguir l'estela de l'èxit i aportar millores»

Són la tercera generació de Comercial Pintures, empresa fundada l’any 1961. Els reptes que es proposen són els d’aportar els canvis i les millores que els nous temps requereixen i garantir la continuïtat dels mètodes que els han portat fins aquí

Gerard i Didac Paris: «Les noves generacions hem de seguir l'estela de l'èxit i aportar millores»

Gerard i Didac Paris: «Les noves generacions hem de seguir l'estela de l'èxit i aportar millores»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els vostres avis van fundar l’empresa. Com ha canviat i com us heu transformat i què perdura d’aquella primera empresa?

Comercial Pintures va néixer l’any 1961 i llavors es dedicava únicament a la fabricació i venda de pintures, que antigament es feien al moment i en el mateix punt de venta. Amb el pas dels anys ens hem anat adaptant a les noves tecnologies, tant del propi sector com del model de botiga. També s’han anat automatitzant els sistemes de colors, informatitzant tot el procés de compra i venda i actualitzant les comunicacions amb els clients, que van des del fax i el correu electrònic convencional fins als nous sistemes de comunicació, com les xarxes socials i algunes plataformes com Whatsapp. D’aquella empresa inicial del 1961 perdura l’esperit punter, les ganes d’invertir en noves tecnologies i sempre estar a l’última. Busquem l’excel·lència en el servei, ja que és una cosa que portem a l’ADN tots els que treballem a l’empresa.

Us coneixem perquè sou venedors de productes de pintura , però feu moltes mes coses.

Sí, el nostre nom comercial històric projecta únicament les pintures i els productes relacionats, però darrere d’aquest nom hi ha molt més. Tenim més de 36.000 referències en estoc i treballem amb tot tipus de material decoratiu per projectes d’interiorisme, industrial o paisatgístic. També treballem internacionalment, ja que subministrem empreses aplicadores que treballen en projectes internacionals, on els demanen una sèrie de productes que, al nostre mercat, o no són tan coneguts o tenen uns estàndards de qualitat als quals no estem tan acostumats.

S’ha vist afectat el vostre sector del canvi cap al comerç online?

En realitat a nosaltres no ens ha afectat tant, ja que la pintura no té un gran valor afegit en la seva comercialització, i si a això hi sumes uns costos de transport elevats i amb alt risc d’incidències, poques vegades surt a compte. Prescriure pintura o els elements decoratius necessita d’un context, unes preparacions i unes eines adequades. Així, la venda guiada des del mostrador i l’experiència d’aquell qui recomana un producte o un sistema és imprescindible per obtenir un resultat òptim.

Diferenciar-se en el sector de la pintura deu ser tot un repte. Com us han afectat plataformes com Pinterest o Instagram en un mercat tan “visual” com són les pintures?

Creiem que la diferenciació en el nostre sector s’acaba demostrant amb la satisfacció del client a curt i a llarg termini. Per això s’han de tenir diferents solucions per a un mateix problema. Quan el client comprova que el producte que li has venut és l’adequat i que obté les expectatives que s’havia plantejat, és quan marques la diferència i guanyes credibilitat. Les xarxes socials ens apropen més als nostres clients perquè poden veure, compartir o publicar els resultats que han obtingut amb un llenguatge més informal i potser no tan tècnic com en el del procés de venda. Llavors podem obtenir un feedback molt útil per a nosaltres.

Formant part de la tercera generació us deveu trobar amb procediments ja consolidats o assentats que costen de canviar. Com afronteu el canvi generacional i la implementació de noves maneres de fer?

Aquest és el gran dilema. Quan ets la tercera generació et trobes molts protocols de treball i maneres d’actuar heretades que són les que han portat l’empresa fins aquí però que, a ulls d’una generació més jove, amb més gana, semblen anacrònics. Quan intentes canviar-los és quan t’adones que ets gairebé al mateix punt de partida i que els vells procediments no estaven tan malament. Sabem que els canvis s’han de fer, però a poc a poc.

Alguna recomanació als joves empresaris continuadors de negocis familiars?

Els diria que és vital tenir en consideració la veu de l’experiència de les generacions anteriors i tenir present que, moltes vegades, la negociació més difícil la tindran amb aquesta generació al moment de plantejar algun canvi o alguna modificació en l’empresa.

Què t’aporta PIMEC Joves Lleida?

Compartir experiències i veure que els teus problemes són molt similars als dels altres. Tots tenim les mateixes inquietuds, objectius i entrebancs. En una carrera professional és fonamental envoltar-se de gent jove i vàlida. I a PIMEC Joves n’està ple!

tracking