SEGRE

Marina Borràs i Roser Sagrera: «La feina personalitzada i exclusiva s'aconsegueix amb el tracte de tu a tu»

Van obrir l’estudi i taller Verd&Co fa cinc anys al centre de Lleida. La Marina i la Roser ens expliquen la seva experiència emprenent i com aconsegueixen realitzar projectes d’interiorisme integrals amb un punt personal únic.

Dissenyem espais amb personalitat pròpia adequats al client

Dissenyem espais amb personalitat pròpia adequats al clientVerd&Co

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Roser, Marina, com vau decidir emprendre aquest camí juntes?

Ens vam conèixer l’any 2004, a l’escola d’arts Ondara de Tàrrega, on vam fer la prova d’accés per als Estudis Superiors de Disseny d’Interiors (ESDI). Allà vam cursar estudis de disseny i ens vam fer amigues. Després cadascú va seguir el seu camí professional i, més endavant, l’any 2013, vam decidir fer cursos de restauració i tapisseria. De seguida ens van començar a sorgir encàrrecs.

Per què Verd&Co?

Vam pensar en un color, el verd, i tot el que significa: esperança, ecologia, vitalitat, reciclatge, recuperació... adjectius que engloben tot el que volíem aportar des de la nostra empresa. El &CO és en representació a tots aquells clients i professionals que ens va donar suport i ajuda, i que encara avui col·laboren amb nosaltres.

Quins serveis oferiu?

Les dos som interioristes i tenim la capacitat de realitzar projectes seguint les normatives legals actuals. D’una banda, coordinem, supervisem i fem el seguiment de l’execució de tots els projectes que prèviament hem dissenyat i acordat amb el client. De l’altra, oferim el servei de restauració de mobles i tapisseria. Aquest és un dels punts que veiem que ens diferencia de la resta. La nostra idea de negoci és dissenyar una casa, llar o pis amb personalitat pròpia i adequat al cent per cent al client que gaudirà dels espais. Creiem que incloure en el disseny final un moble restaurat amb valor sentimental per al client ens ajuda a aconseguir aquesta personalitat pròpia. Intentem afegir-los al projecte sempre, això sí, adequant-los a les necessitats i a la corrent estètica del moment.

El concepte d’economia circular també juga en el vostre sector, oi?

Exacte! Abans de llançar un producte mirem totes les opcions possibles per donar-los una nova vida. Per exemple, un dels primers projectes que vam fer va ser convertir una calaixera en moble de bany. Vam reduir la profunditat dels calaixos per passar els desaigües i damunt el taulell vam afegir un lavabo.

La tendència de treballar amb materials més nobles, ecològics i sostenibles està a l’ordre del dia

Per a nosaltres és molt important treballar amb aquests materials, però el problema no sorgeix amb el material com la fusta, el ferro o la pedra, sinó tot el que implica fer-lo arribar a les nostres mans, com el transport o l’embalatge. En el procés de restauració també ho tenim en compte, sobretot amb l’ús de productes nocius per al medi ambient. Per exemple, a l’hora de treure el vernís utilitzem, sempre que el material ho permeti, arena a pressió, en lloc de decapants. Ara només apliquem productes amb base a l’aigua.

El vostre és un sector relativament madur que també s’ha vist afectat per la proliferació de plataformes en línia de comercialització de mobiliari. Són competidors o us són complementaris?

No és un sector en el qual tinguem competència, ja que són dos tipus de serveis diferents, complementaris. Nosaltres donem un servei que una plataforma online és difícil que pugui aconseguir. Considerem que el nostre treball inclou un tracte personalitzat i exclusiu per a cada client, i això només és possible amb el tracte de tu a tu. Al final, els clients fan un exercici de confiança amb nosaltres, que un ordinador o plataforma no pot oferir. Comencen sent clients, però en moltes ocasions acaben sent amics. Les plataformes de comercialització de mobiliari per a nosaltres són una eina de treball i ens ajuden a facilitar al client el tipus de moble o complements decoratius que vol incorporar en la seva llar.

És un servei apte per a totes les butxaques i edats?

Clar! Una de les nostres feines com a interioristes és el control total del pressupost, i evitar al màxim els canvis imprevistos, que al final són els que fan encarir l’obra. Normalment el client té clar els diners que pot arribar a invertir en el projecte i sempre ho tenim molt en compte.

Formeu part de Slow Shop Lleida, i ara també de PIMEC Joves. Creieu que és necessària la promoció d’aquestes iniciatives empresarials?

Sí, molt necessària i a més molt enriquidora. Fa temps que formem part de Slowshop i n’estem molt orgulloses. Trobem vital la connexió entre empreses i la creació de sinergies entre les diferents tipologies de comerços, tant ofereixin només productes o serveis i productes, com nosaltres.

tracking