SEGRE

Ariadna Verdeny: «Hem posat la fisioteràpia respiratòria i pediàtrica al mapa»

Va completar la seva formació durant dos anys en centres pioners de París. Ara aplica els seus coneixements al centre VuitOnze de Lleida, especialitzat en fisioteràpia respiratòria i pediàtrica. Cada dia desenes d’infants i famílies en surten com nous

Ariadna Verdeny és la directora de VuitOnze fisioteràpia Lleida

Ariadna Verdeny és la directora de VuitOnze fisioteràpia LleidaVuitOnze

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ariadna, VuitOnze ja és una marca consolidada a Lleida

Vaig obrir el centre l’any 2013. Volia oferir els tractaments en fisioteràpia pediàtrica i respiratòria que creia que feien falta a Lleida. Durant aquests anys hem aconseguit ajudar els infants a créixer sans i amb bona salut i posar al mapa el concepte de la salut respiratòria. Per a mi és un orgull. A més, és clau oferir una atenció personalitzada i un acompanyament tant als infants com a les famílies.

Sou especialistes en fisioteràpia respiratòria. Com funciona?

La vaig descobrir a França, a París, on vaig viure i treballar durant dos anys. Allà els infants els deriven de pediatria al fisioterapeuta respiratori per tractar la patologia que tinguin. El tàndem pediatra/ pneumòleg/otorrino i fisioterapeuta respiratòri és importantíssim i el treball conjunt és la clau de l’èxit del tractament. Em va fascinar veure com amb una sola sessió es podia eliminar tot el moc i vaig entendre que aquest tractament l’havia de portar a Lleida.

Amb només una sessió?

A la sessió valorem l’estat del pacient, mirem on és la mucositat i realitzem el tractament necessari. Des d’un constipat simple a bronquitis, otitis, pneumònia, sinusitis, o qualsevol patologia de l’aparell respiratori. Si són infants, ensenyem als pares com poden fer els rentats nasals a casa. Als adults els ensenyem què poden fer a casa per seguir el tractament. Si entenem on s’acumula el moc i el perquè, el podrem eliminar amb eficàcia. Tot això ho fem amb una sessió, però l’acompanyament és clau per evitar recaigudes i assegurar la bona salut, tant dels infants com dels adults.

I reduint medicaments?

Eliminant la mucositat aconseguim una recuperació ràpida que es tradueix en molts casos en la disminució de la presa de medicaments, i sobretot evitem les complicacions i recaigudes. Alguns exemples serien un constipat mal curat que deriva en una bronquitis, els mocs acumulats a la zona del nas que deriven en una otitis o sinusitis, o una bronquitis mal curada en la qual ha quedat moc al pulmó i que acaba en una pneumònia.

Com són les sessions amb els petits?

A les sessions hi passa de tot. Mitjançant jocs aconseguim fer el tractament, l’efecte del qual és immediat. Valorem la mucositat, l’eliminem i l’infant torna a respirar de nou i, sobretot, descansa i menja amb total normalitat, cosa que les famílies ens agraeixen molt.

Treballeu més temes amb infants?

VuitOnze és un centre de fisioteràpia general especialitzat en pediatria, on tractem transtorns digestius com còlics, estrenyiment, gasos, reflux, alteracions motrius de la primera infància com la torticoli congènita, la plagiocefàlia o la prematuritat, els acompanyem per adquirir les fases del desenvolupament motriu, com el volteig, el rastreig, la marxa... Però això segurament donaria per a un article sencer. També les lesions esportives en infants, tractament de neuropediatria, com la paràlisi cerebral o la síndrome de Down, per posar alguns exemples. En definitiva, tot allò que pugui alterar el creixement de l’infant, element clau en la seva formació.

Quins altres serveis oferiu?

Fora dels tractaments per als més petits, al centre tractem el mal d’esquena, les lesions esportistes, la rehabilitació d’ATM, oferim servei d’acupuntura i PNI Clínica. Som un equip professional multidisciplinar amb anys d’experiència que ens avalen.

És un mercat amb moltes opcions, com us diferencieu de la resta?

Crec que és una barreja entre la formació constant que apliquem a la nostra experiència i bagatge professional, i el tracte i acompanyament que oferim a les famílies. Nosaltres hem trobat la diferenciació especialitzant-nos.

Què li diries a algú que vol començar la seva aventura professional?

En primer lloc, definir què vol oferir i a qui va adreçat. En segon lloc, fer números, reals i complets. En tercer lloc, posar-hi tota la passió i l’amor possible. Si es compleixen aquests tres punts, segur que sortirà bé.

Formes part de Pimec Joves Lleida

Sí. I és un encert. Estar al costat de gent jove, emprenedora com tu però amb models de negoci completament diferents fa que puguis agafar idees i projectar-les al teu àmbit de treball. Les jornades tècniques, xerrades i ponències són espais en els quals surts amb un punt de motivació extra. Ho recomano a tothom.

tracking