SEGRE

Silvia i Xavi Morante: “Ens hem internacionalitzat gràcies a les exportacions lleidatanes”

Són la segona generació de l’empresa logística Tassa, duana que porta 30 anys al costat de les exportacions lleidatanes. Quan els queda un moment, al Xavi el trobareu gestionant nous projectes empresarials i a la Silvia, darrere les tapes dures d’un llibre

Silvia i Xavi Morante: “Ens hem internacionalitzat gràcies a les exportacions lleidatanes”

Silvia i Xavi Morante: “Ens hem internacionalitzat gràcies a les exportacions lleidatanes”PIMEC JOVES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tassa porta 30 anys de trajectòria i vosaltres sou la segona generació, oi?

L’empresa la va fundar el nostre pare, el Lalo. Treballava a la Farga de Moles i, veient l’oportunitat de negoci a Lleida, amb un elevat volum de producte agroalimentari que es venia fora de les nostres fronteres, va decidir fundar la seva pròpia agència a la ciutat. Actualment Tassa ja pot proporcionar als seus clients el circuit logístic complet de la seva mercaderia, no només dins la Unió Europea, sinó també a països tercers. Nosaltres, segona generació, que venim d’estudis d’empresa i criminologia, vam entrar a l’empresa després d’un llarg cicle de formació en tots els departaments amb mentoratge del personal especialitzat.

Quin és el vostre perfil a l’empresa?

Tenim la sort d’haver heretat l’esperit emprenedor i les habilitats socials del nostre pare. I hem fet nostres els valors de treballar dur i amb constància per assolir objectius. El Xavi té un perfil més comercial i de negociació, i actualment és cap de projectes i estratègia de l’empresa. La Silvia té un perfil més tècnic en matèria duanera i gestiona el control i desenvolupament intern amb el personal de l’empresa.

Quina cultura empresarial creieu que representa l’essència de Tassa?

Veiem en Tassa un espai que garanteix el creixement professional, que està en constant moviment i buscant nous reptes i objectius. Apliquem una cultura empresarial de proximitat i de win-win entre els objectius dels treballadors i els de l’empresa, per tal d’aconseguir professionals motivats i feliços. Ens agrada saber que quan un client ens truca capta aquesta motivació des de l’altre costat del telèfon.

Quin ha estat el projecte més exigent o complicat al qual us heu enfrontat?

Sens dubte, el d’adaptació a la nova legislació del codi duaner de la UE del 2016. Ens vam especialitzar en assessorament tècnic i fitosanitari dedicat a les exportacions de fruites i vegetals a països tercers. Hi va haver molts canvis, des de nous espais de treball a programes informàtics i rutines de feina.

Com gestioneu els imprevistos?

Sabem que en el món de la logística i les entregues, les operacions rarament segueixen un patró matemàtic que permeti garantir la solució perfecta. El nostre dia a dia és un repte constant, amb imprevistos que resolem amb la nostra experiència.

Us heu plantejat nous projectes?

Actualment estem immersos en un procés de regeneració. El projecte fusiona el coneixement i l’experiència de l’equip del nostre pare amb la força i energia d’aprenentatge de la nova generació. És una barreja perfecta per continuar aportant valor a l’empresa.

Moltes barreres per internacionalitzar-vos des de Lleida?

Al contrari! Lleida és qui ens ha aportat els clients, i els clients són els qui, a través dels seus equips comercials i els seus productes, han internacionalitzat la província. Nosaltres, agents de duana i transitaris, ens hem internacionalitzat amb ells, transportant i donant sortida i entrada a països tercers als productes lleidatans amb totes les garanties burocràtiques i de qualitat.

Teniu pensat fer créixer el negoci?

Actualment treballem en el projecte de fusió de personal per seguir sent un referent en transport i matèria duanera. La legislació en el comerç internacional és canviant, però el que no canvia són les inquietuds de les empreses a fer arribar els seus productes a més mercats. Nosaltres seguirem creixent amb ells.

Xavi, Tassa no és l’únic negoci que gestiones. Explica’ns

Fa més de dos anys, juntament amb dos companys més vam fundar The Squared Room, un centre esportiu especialitzat en entrenaments personalitzats adaptats a cada client. Juguem amb la flexibilitat en els horaris i amb els mètodes, pròxims i personalitzats. L’objectiu és aportar els beneficis d’un estil de vida saludable. Tot això amb una plataforma, en què a més d’entrenaments personals, s’intercanvien experiències, consells i es du a terme, fins i tot, creació d’esdeveniments esportius.

També formeu part de PIMEC Joves Lleida. Com ho valoreu?

Creiem que PIMEC Joves Lleida és una excel·lent iniciativa per tal de posar en comú les experiències de tots els que decidim fer del nostre projecte professional una realitat tangible. I PIMEC ajuda a fer-ho una mica més fàcil.

tracking