SEGRE

Josep Lluís Sánchez: "És una sort treballar en un projecte tan enriquidor com Skilbo"

El Josep Lluís és un arquitecte de formació i de professió que va trobar, gràcies a un sopar italià a Xangai, una idea per unir artistes i consumidors. Així, al cap de poc, naixia a Lleida Skilbo, una plataforma altament especialitzada en art.

Josep Lluís Sánchez:

Josep Lluís Sánchez: "És una sort treballar en un projecte tan enriquidor com Skilbo"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Lluís, ets arquitecte de formació. I de professió?

Vaig estudiar Arquitectura a Barcelona i, al finalitzar la carrera, vaig començar pràctiques a Àsia, que havien de durar 5 mesos. L’auge de la construcció a la Xina m’hi va fer quedar 6 anys! Com que sóc inquiet i m’agrada estar en projectes, vaig iniciar Skilbo, del qual estic enamorat. A dia d’avui ocupa un lloc molt important a la meva vida, ja que també és la meva altra professió.

Quina perspectiva i idees t’ha donat viatjar pel món?

Viure tan lluny t’obre la ment d’una manera molt significativa. Vaig entendre que la formació que reps d’una disciplina et pot ser útil per a una altra i també entens que no tot s’aprèn a la carrera.

Com és la cultura laboral xinesa?

Tenen un sisè sentit per al negoci que és excepcional i s’orienten molt bé de cara a la necessitat del client. Vaig formar part d’un estudi d’arquitectura internacional on la formació tècnica europea era molt apreciada. Malgrat tot, els xinesos tenen una gran perseverança i dedicació. Al Japó, la cultura del treball és molt intensa. Els arquitectes treballen moltes hores sense descans. Tant al Japó com a la Xina van ser situacions molt oposades però molt enriquidores.

Què és Skilbo?

És una comunitat digital de persones i empreses del sector creatiu i artístic que ofereixen les seves habilitats i serveis a altres. És a dir, posem en contacte persones creatives com pintors, músics o fotògrafs amb altres clients que cerquen aquests serveis. Skilbo va néixer quan vaig conèixer un noi italià a Xangai que oferia sopars exclusius a casa seva per a famílies xineses amb poder adquisitiu i a expats de la ciutat. Vaig pensar que era una llàstima que un servei tan original i creatiu s’anunciés en un portal on també hi havia articles de segona mà. Així vaig començar a crear el tipus de comunitat que seria ideal per a aquest intercanvi d’habilitats creatives. Tenim la missió d’ajudar els creatius a guanyar visibilitat amb l’objectiu d’aconseguir-los clients i beneficis a través de publicacions d’ells mateixos, en què ofereixen els seus serveis i proposant tallers presencials.

Has passat per ‘hubs’ d’empreses i ‘start-ups’. Com va anar?

Al CEEI Lleida vaig passar un any rebent moltes formacions diferents, sobretot pel que fa als canvis frenètics tecnològics, de tendències i de màrqueting, que han sigut clau per començar a fer rodar Skilbo i entendre el món empresarial. També vaig passar per altres mentories d’emprenedors al Lleida StartUp de Global Lleida, on cada dues setmanes teníem grans mentors, o el curs Consolida’t del COELL, on es reben formacions per als autònoms.

Es pot combinar professió i passió?

És totalment compatible. Sense deixar  l’arquitectura de banda, que ha sigut una gran passió personal durant molt temps, també he pogut engegar aquest projecte creatiu que m’ha fet conèixer grans talents de la pintura, fotografia, música, teatre o cal·ligrafia, i que ho fan tan enriquidor que fa que treballar sigui una sort. Vull recomanar a qui tingui passió per alguna disciplina que prengui el risc, perquè treballar amb passió sempre et dóna una energia que a vegades no la tenim al 100%.

Amb Skilbo deus fer molta xarxa amb el sector emprenedor, qui es belluga més per la teva plataforma?

A Skilbo hi ha una gran diversitat de creatius i artistes. Hi ha persones que duen a terme una tasca creativa com a disciplina secundària de la seva professió, i són persones que gaudeixen de l’art sense lligams, i que els pot suposar un suplement econòmic. També hi ha artistes que es dediquen plenament a l’art i és la seva font d’ingressos primària. Els posem en contacte amb els clients finals, que són persones que consumeixen art i que solen ser molt fidels a cada una de les disciplines creatives que toquem. En general hi ha dos tipus de clients, gent jove de fins a 40 anys que cerquen un hobby i gent més gran de fins a 65-70 anys que cerquen oci i alliberar-se de la solitud.

Participes amb PIMEC Joves Lleida des de fa temps. Què t’aporta?

A PIMEC he tingut l’oportunitat de fer xarxa amb joves emprenedors de Lleida que m’han inspirat i han sigut clau per créixer i seguir innovant. Sentir que estàs fent el camí acompanyat d’altres persones que segueixen el dur camí d’emprendre amb tu sempre t’ajuda a rendir al màxim.

tracking