SEGRE

Juliana Fernandes: "Les empreses acompanyades tenen un factor diferencial i destaquen"

La Juliana Fernandes va deixar una vida accelerada al Brasil i va començar des de zero a Lleida, on ha iniciat els seus projectes internacionals amb Angá. Inquieta de mena, es multiplica per assistir a xerrades, cursos i tallers.

Juliana Fernandes:

Juliana Fernandes: "Les empreses acompanyades tenen un factor diferencial i destaquen"PIMEC JOVES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Juliana, com acaba una brasilera amb estudis tecnològics a Lleida?

Sóc de Sao Paulo, la ciutat dels gratacels i que no dorm mai. Treballar-hi és un gran aprenentatge, però no és fàcil. Tenia una vida estressant –passava quatre hores diàries en desplaçaments–, i aspirava a tenir una bona qualitat de vida. Quan la meva parella va rebre la proposta d’arrancar un nou projecte a Lleida, no m’ho vaig pensar i vaig deixar-ho tot per venir. Lleida és una gran desconeguda, que ofereix una gran qualitat de vida amb una bona comunicació amb Barcelona i Madrid i un gran potencial econòmic al territori.

Què feies al Brasil?

A Brasil realitzava tasques de lideratge d’equips en empreses multinacionals, entre elles Microsoft i Accenture, actuant en tecnologia, màrqueting i recursos humans. També tenia una de les primeres marques de cosmètica natural amb botiga online de l’època.

I a Lleida?

Al traslladar-me a Lleida vaig haver de reinventar-me professionalment i vaig apostar per un negoci familiar. Com que tenia moltes inquietuds, vaig fundar Slow Shop per fomentar el comerç de proximitat i fer un reclam sobre el teixit comercial lleidatà, i vaig promoure la diada per la reforma horària. Després vaig decidir apostar pel món digital, que amb la flexibilitat d’horaris em va permetre involucrar-me en el projecte d’Angá Estudio.

Angá Shop va ser el preludi d’Angá estudio? O són dos realitats paral·leles?

Són projectes paral·lels. Angá Shop em va aportar coneixements sobre la modernització d’un negoci familiar centenari, mentre que Angá Estudio neix d’un grup de persones amb alta experiència que aposten per una consultoria especialitzada.

Què feu amb Angá estudio?

Som una consultoria global d’àmbit internacional que impulsa la transformació de les empreses a través d’estratègies de negoci, màrqueting i branding, transformació digital i anàlisi de dades, retail on/off, gestió de processos, fusió d’empreses, gestió de talents i coaching executiu. Malgrat que tenim projectes i consultors distribuïts per Europa i Amèrica del Sud, tenim la seu a Lleida i apostem per créixer dins del teixit empresarial lleidatà, en el qual creiem i coneixem de primera mà.

Per poder oferir aquests serveis has d’estar en contínua formació, oi?

És imprescindible estar en constant formació i obert a la transformació. La curiositat és clau per al nostre desenvolupament! Crec que s’ha d’estar atent a tot el que està passant al món, llegint articles del sector i aprofitant totes les oportunitats de formació que tenim al nostre abast. Tan important com participar en activitats que no tinguin relació directa amb la nostra feina, per fomentar la creativitat i el pensament crític.

Les empreses solen demanar ajuda en situacions extremes. es pot reeducar aquest comportament?

Reaccionar només quan tenim el problema a sobre és un comportament humà. Anticipar-s’hi és sortir de la zona de confort, que genera por, sentiment de vulnerabilitat i resistència. La crisi sanitària ha fet que les empreses que eren reactives a implementar projectes d’innovació hagin estat forçades a prendre decisions en poc temps i en un entorn poc favorable, fora de la zona de confort. Les que prenguin la decisió estratègica de comptar amb un assessorament professional per acompanyar-les durant aquest camí tindran un factor diferencial per destacar-se en el mercat i ser un referent en el seu sector.

Ets inquieta de mena i sabem que tens més projectes professionals.

Comparteixo contingut d’estratègia de negocis al blog d’Angá i al meu Instagram. He publicat una sèrie per al públic brasiler que es diu Mirada, amb professionals que parlen de desenvolupament personal i professional per respondre als impactes de la pandèmia. També col·laboro amb GlobaLleida, amb Technovation i amb l’Ap! Lleida.

I també formes part de PIMEC Joves Lleida des de fa un temps!

Sí. A l’estar formada sobretot per millenials ofereix aquesta visió fresca i disruptiva sobre els negocis. Compartim aspiracions i ganes de transformar el nostre entorn a través del valor dels nostres productes i serveis. A més a més és una oportunitat per fer sinergies i aprendre de l’experiència de la resta.

Des

tracking