SEGRE

Ot Padullés Sandrà: "Un remolc és un element que ens facilita molt la feina diària"

Enginyer industrial i ferrer de professió, l’Ot Padullés ja és la tercera generació de ferrers d’Agramunt, i la segona de Canigó Remolcs d’Agramunt, una marca en creixement i que ja mira el mercat internacional.

Ot Padullés Sandrà:

Ot Padullés Sandrà: "Un remolc és un element que ens facilita molt la feina diària"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ot, en quin moment comences en el món de la metal·lúrgia a Canigó Remolcs?

M’hi vaig endinsar durant els estius de l’adolescència. Reconec que el taller del meu pare va ser uns dels espais on més hores jugava amb el martell i l’escarpell. El meu padrí Ton va ser qui va començar l’ofici de ferrer en un petit taller que antigament era un molí. El meu pare Jordi, després d’aprendre l’ofici va obrir el seu propi negoci de construccions metàl·liques. Anys més tard, compaginant els estudis d’Enginyeria Industrial amb l’aprenentatge de l’ofici, vaig decidir seguir el negoci familiar que s’ha especialitzat en remolcs.

De les tres generacions de la família, què queda de cadascuna?

De la primera generació podria dir que conservem les eines i algunes tècniques. De la segona, l’experiència i la primera porta al món dels remolcs. I de la tercera, és a dir, la meva aportació, la innovació tecnològica, des del CNC (control numèric) i el disseny CAD (disseny assistit per ordinador) fins a donar a conèixer l’empresa, entre d’altres. A tot això, cal dir que durant tres estius vaig estar als Estats Units i al Canadà i aquesta experiència de vida m’ha permès obrir portes al mercat internacional.

I alguna característica comuna de les tres generacions?

Et podria dir que és el treball artesanal, tot fet a mà i a mida.

Ot, com són els vostres remolcs?

Crec que la frase que podria definir Canigó Remolcs és l’exclusivitat. Des del primer moment en què un client entra per la porta, escoltem les seves necessitats, com és el seu dia a dia a la feina i l’hi construïm a mida. A casa nostra no hi ha cap remolc igual, ja que comencem el producte des de zero, tenint en compte cada detall i facilitant la feina i el transport de cada client. Dissenyem i realitzem un projecte comú, especial, únic i “per sempre” amb cada client. I això ens omple d’orgull.

Pot ser que treballis en un sector molt ampli?

Sí, és un món! Nosaltres, concretament, construïm des de remolcs d’oci fins a remolcs professionals, com expositors, equips autònoms, tallers mòbils o escenaris, per exemple. Us en faríeu creus de com aquest mitjà ens pot facilitar la feina! També és cert que acostumem a pensar que els remolcs són només per a un tipus de feines, però com podeu veure toquem molts sectors econòmics. També fa temps, per exemple, que també treballem en remolcs de globus aerostàtics. Aquest món fascinant i molt concret ens ha portat a fer un salt i a ser coneguts a nivell internacional.

No és habitual veure que una empresa com la vostra tingui presència a xarxes. Vosaltres sí, i veiem que no pareu.

El temps i el treball constant ens ha obert fronteres, ja sigui directament, a clients d’altres països, o a través d’empreses nacionals que exporten els seus equipaments sobre d’un Canigó. Assistir a esdeveniments com fires i festivals del sector, on sigui, és una explosió d’energia que ens serveix per seguir creant nous productes i intuir el futur de Canigó, cap a on volem anar.

També formes part de la vida social a Agramunt. Explica’ns-ho.

Des de ben petit he viscut dins del moviment associatiu, tan característic a Agramunt. Actualment també sóc sardanista d’una colla i soci, exentrenador i exjugador del club de bàsquet del poble. Els valors que he anat adquirint en el món de la música, formant part d’una coral i estudiant a l’Escola de Música, ser membre d’un grup d’esplai, de la colla sardanista, i del club esportiu es veuen reflectits a l’empresa, per exemple amb el treball en equip, la cohesió de grup, l’altruisme i el sentiment de pertinença a un grup.

Això és estimar el poble!

Sí, Agramunt és un poble amb un alt sentiment de pertinença, per això a Canigó Remolcs ens agrada que els nostres clients coneguin el poble, els seus llocs emblemàtics i la seva gastronomia, per exemple. I, òbviament, allà on anem expliquem a tothom que som d’Agramunt.

Acabem. Cap a on va Canigó?

El 1982 es va construir el primer remolc sense cap marca concreta, sense un nom que el caracteritzés. El futur de Canigó és acabar sent una marca internacional, portant el nom d’aquesta muntanya tan significatiu per a Catalunya i per la nostra família al món del remolc. Tant de bo, en un futur proper tothom pugui portar un Canigó!

tracking