SEGRE

Erik Garcia: “La nostra visió és treballar en solucions a llarg termini”

Aprenentatge constant i honestedat en la gestió dels projectes. L’Erik Garcia va fundar juntament amb el seu soci l’empresa Nubulus Web Services, basada a Bell-lloc, i que ja té dos anys de vida. Parlem amb ell de formació i de visió de futur.

Erik Garcia: “La nostra visió és treballar en solucions a llarg termini”

Erik Garcia: “La nostra visió és treballar en solucions a llarg termini”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Erik, a la teva edat ens sorprèn l’experiència que tens

Em considero una persona inquieta, cosa que m’ha portat a col·laborar en diferents projectes, ja siguin d’àmbit social o promoció d’un territori.

Això es porta a la sang

Sí, a casa sempre ens han ensenyat a esbrinar el perquè de les coses, siguin o no del nostre entorn habitual. Si forma part de la nostra feina, llavors és imprescindible conèixer com funcionen les coses. Aquest afany de descobrir et dóna una perspectiva diferent. Per exemple, conèixer el model de negoci d’un client abans de donar-li cap solució és la diferència entre iniciar una col·laboració professional bé o malament.

Ets dissenyador gràfic de formació, programador i consultor de professió. No et fan por els nous reptes.

Em vaig introduir al món web amb 13 anys, quan vaig descobrir un món que estava sempre evolucionant, una dinàmica que va ser molt important per decidir el meu camí, perquè ampliava la meva curiositat i el neguit per seguir aprenent.

És un sector on sempre t’has d’estar actualitzant i que et manté viu

Sí, no m’agraden ni les rutines ni les feines formals. Sóc menys de regles i més de consensuar. Tornant a la formació, vaig arribar al moment de decidir amb el dilema d’estudiar disseny gràfic o endinsar-me en la programació. Quan vaig decidir-me pel món del disseny, em vaig adonar que m’oferia un temari que complia les meves expectatives: una bona base de disseny i una altra de programació html i css. Igualment, per poder afrontar projectes web complets, vaig adonar-me que em faria falta una formació més específica.

Evolució i aprenentatge constant

Avui segueixo aprenent i constatant que habilitats com maquetar, donar estils i programar comportaments tenen molt a veure amb el disseny gràfic.

Ets el teu propi cap. Què t’aporta?

Poder decidir plenament cap a on ha d’anar el meu futur personal i empresarial, poder conciliar feina i família i tenir la llibertat d’elecció a l’hora d’equilibrar la quantitat de feina i de formació.

Equilibris i conciliació

Crec que a vegades ens pensem que per formar part d’un determinat sector professional tens legitimitat o capacitat per fer qualsevol projecte. Personalment, dono valor a ser honrats amb nosaltres mateixos i sobretot amb les persones que faran una determinada inversió en nosaltres.

En el món empresarial no és habitual escoltar aquest tipus de reflexions

No podem acceptar totes les feines que ens arriben, ja que per a moltes no estem preparats, per això segueixo donant importància a l’aprenentatge.

Parlem de projectes. A Nubulus teniu algun projecte en ment?

Des de fa un parell d’anys estem en dos projectes de portafoli professional relacionat amb IA, els dos basats en detecció i identificació. Però no en puc avançar gran cosa més. Espero que en pocs mesos, un cop estigui enllestit, ho puguem presentar.

En què es diferencia Nubulus?

Sobretot tenim clar que la viabilitat d’un projecte no es basa a facturar cada mes, sinó a tenir una visió a llarg termini aportant productes i solucions que puguin ajudar les empreses durant molts anys. El meu soci és un programador experimentat amb més de quinze anys realitzant projectes d’integració totals, de zero a cent.

Integració total?

Un exemple, a Nubulus tenim un CMS (gestor de continguts), un gestor de notícies i un eCommerce desenvolupats 100% per nosaltres. Tot són serveis de lloguer que fa més de 12 anys que funcionen. Aquesta és la nostra visió.

En els darrers temps has participat en diversos actes organitzats per PIMEC Joves Lleida. Per què ho recomanaries als nostres lectors emprenedors?

Recomano implicar-se a PIMEC Joves Lleida per totes les activitats de creació de xarxa professional que organitzen, el networking, sempre d’una manera molt relaxada, compartint dinars, sopars o un beure en una terrassa.

O en xerrades i ponències

També. Les quedades amb empresaris de renom en què expliquen les seves experiències i on pots conèixer, compartir i preguntar són molt interessants

tracking