SEGRE

Gemma Capell: “Internet és una delegació del nostre negoci oberta tots els dies de l'any”

Fa quatre anys va començar el seu projecte personal, Red Flavors, una agència de màrqueting especialitzada en el món agroalimentari. Ara inicia Red Peppers, que diversificarà els seus serveis de comunicació. Artífex dels Gastrosaraus de Ponent.

Gemma Capell, de Red Flavors: “Internet és una delegació del nostre negoci oberta tots els dies de l'any”

Gemma Capell, de Red Flavors: “Internet és una delegació del nostre negoci oberta tots els dies de l'any”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per què Red Flavors?

És el color de la passió, de la força, i va molt lligat amb la gastronomia. Vaig pensar en el nom en anglès perquè en català seria massa fàcil. Jo sóc més complicada, i la meva ment sempre busca opcions diferents i diferenciadores.

Ara prepares la marca Red Peppers

Sí! Fins avui Red Flavors ha englobat l’agència de comunicació especialitzada i l’organització dels Gastrosaraus. Quatre anys després, hem decidit diversificar la marca, deixem Red Flavors com a marca organitzadora i l’agència avança un pas més per oferir serveis de màrqueting i comunicació especialitzats en els sectors agroalimentari, turístic i gastronòmic sota el nom de Red Peppers.

Què són els Gastrosaraus?

Són uns esdeveniments gastronòmics que organitzem en ubicacions singulars on es barreja gastronomia amb artesania de proximitat. Creiem que és igual d’important crear un gran esdeveniment com comunicar-lo correctament.

Què ofereix avui l’empresa i com ha canviat en aquests anys de vida?

Avui oferim una gestió integral del màrqueting i de la comunicació de tots els projectes que treballen amb nosaltres. Hem anat evolucionant de la forma més assertiva possible segons el que hem anat veient i aprenent durant aquests quatre anys. No gestionem xarxes socials, gestionem projectes.

Quin és el tret diferencial de Red Flavors?

Bàsicament l’especialització de tots els nostres serveis en els sectors agroalimentari, turístic i gastronòmic. També tenim en compte la part humana del projecte, les oportunitats i viabilitat del negoci així com les fites a assolir. Som plenament conscients que la creativitat i la passió mouen el món.

Amb la situació actual, molts projectes han vist la importància de posar en marxa la venda online i d’estar presents a les xarxes per poder seguir amb la seva activitat. Creus que encara hi ha molta feina a fer?

Internet té un horitzó infinit i efímer. El que avui és vermell demà pot ser d’un altre color. I sí, hi ha molta feina a fer! Arran de la situació actual ens han contactat molts projectes que tenen la necessitat de millorar la seva presència digital. La majoria d’aquests no saben la gran projecció que pot arribar a tenir el seu projecte a l’ecosistema digital.

Els resultats de tot aquest treball són immediats?

La nostra feina és una carrera de fons, ja que els resultats arriben a mitjà i llarg termini a base de paciència, inversió i de molt treball en equip. A vegades estem massa acostumats a aconseguir-ho tot de forma immediata, i en aquest cas no és així. Abans de formalitzar una bona relació amb un client, l’hem d’enamorar del projecte. Els nostres rituals de conquesta són els continguts de valor, una bona experiència d’usuari i la tranquil·litat i la confiança d’ambdues parts.

Creus que és necessari invertir en serveis de comunicació i màrqueting?

Sí, és una inversió molt necessària per a tots els projectes del món. I en aquest cas no s’ha de comptar com una despesa. M’agrada comparar-ho com si la presència digital fos una delegació més del projecte. Pots tenir una botiga o oficina a Mollerussa, Lleida o Golmés, i també a internet. És una delegació que pot estar oberta totes les hores de l’any i amb la qual podem arribar a moltíssima més gent que no pas en una botiga física. Si se saben tocar les tecles correctes es pot arribar a un públic potencial més gran i més predisposat a enamorar-se de la nostra marca.

La comparativa de la presència digital com una nova delegació del projecte podríem equiparar-ho que seria un nou canal de vendes?

Sí, i un bon servei de postvenda, per exemple. De la mateixa manera que hem de mantenir la nostra botiga o oficina física ben polida per als possibles clients, la presència digital, també. La nostra feina no converteix d’una forma directa; una bona gestió de la presència digital, la creació d’uns continguts persuasius, el foment de la interacció de la comunitat i els resultats de conversió són un efecte col·lateral de tota aquesta feina.

És un camí fàcil?

No! Hi ha una dita que diu “Poco a poco hila la vieja el copo”. Vol dir que la constància i la tenacitat en el treball, encara que sigui a poc a poc, acaba conduint a grans resultats. És un camí difícil, absolutament, però val molt la pena.

tracking