SEGRE

Albert Ibars: “Per créixer, una empresa ha de tenir una base molt sòlida”

Parlem amb l’Albert Ibars, emprenedor nat amb una llarga trajectòria i soci fundador de Globalsa, una empresa que ajuda a fer de pont entre els promotors de projectes i les empreses distribuïdores d’electricitat.

Albert Ibars: “Per créixer, una empresa ha de tenir una base molt sòlida”

Albert Ibars: “Per créixer, una empresa ha de tenir una base molt sòlida”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Albert, Globalsa no és la primera empresa que has creat. Explica’ns la teva trajectòria.

No, no és la primera. L’any 2005 vam crear la nostra primera empresa, Ibars Control, basada en automatismes electrònics i programació de sistemes en maquinària, per a cadenes de producció i instal·lacions d’electricitat en edificis singulars. Després, a l’any 2008 vam crear l’empresa Global Energy, que es dedicava al desenvolupament de sistemes d’aprofitament d’energia solar fotovoltaica, desenvolupant un fanal autònom.

I de Global Energy a Globalsa.

Sí. Dos anys més tard, el 2010, ens vam començar a interessar per les xarxes de distribució elèctrica de baixa i alta tensió per alimentar indústries i edificis.

Quin problema volíeu resoldre?

Aquells anys vam detectar que hi havia un abisme entre la comunicació entre els promotors d’aquests projectes i les companyies de distribució elèctrica, i aquí és on vam crear Globalsa.

Que no és la darrera.

Fa dos anys vam iniciar Smarte, empresa per poder fabricar armaris elèctrics pel control de serveis a la via pública, com ara l’enllumenat, les telecomunicacions, els semàfors o el control de la contaminació ambiental.

Així que has passat per la crisi econòmica del 2008. Quin aprenentatge en vas treure?

Durant la crisi vam tancar la primera empresa. I com a aprenentatge principal diria que ens va ensenyar que per créixer una empresa ha de tenir una base molt sòlida i protocol·litzar tots els diagrames de flux, de manera que tothom treballi en la mateixa línia de l’empresa.

Sobre Globalsa, quin seria el seu tret diferencial?

El que fem diferent a la resta és l’aplicació del servei “claus a mà”, que va des de fer la sol·licitud de potència necessària a la companyia distribuïdora fins a la instal·lació del comptador d’energia de qualsevol nou edifici, aplicant tecnologia al control de tot el procés, per estalviar temps d’execució i errors de coordinació.

Recentment heu apostat per innovar en el sector més tradicional, com el de la construcció. Explica’ns-ho.

Hem creat una aplicació per poder controlar tot el procediment, amb avisos automàtics que els tècnics que porten els projectes reben, i a la vegada ens serveix per poder tenir el client informat automàticament de tot el procés a través de la mateixa aplicació.

Globalsa no és l’únic projecte que dirigeixes. Creus que les ‘start-ups’ canviaran el model de joc?

Crec que les start-ups sempre aporten visions noves a qualsevol sector, i tot i que només en sobreviu un percentatge relativament baix, les que sobreviuen aporten valor a qualsevol sector.

Formeu part de PIMEC Joves Lleida. Creieu que és necessària la promoció d’aquestes iniciatives empresarials?

Sí. Crec que generar noves idees sempre dona peu a nous negocis que poden aportar valor a la societat.

tracking