SEGRE

Noé Bosch: “El pròxim Leo Messi portarà un ratolí i un teclat als seus entrenaments”

Llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques i màster en Gestió d’E-sports Electrònics, va ser president de la Jove Cambra Lleida i actualment és cofundador de Gamesports Lleida, pionera a introduir aquest nou concepte d’esport i entreteniment.

Noé Bosch: “El pròxim Leo Messi portarà un ratolí i un teclat als seus entrenaments”

Noé Bosch: “El pròxim Leo Messi portarà un ratolí i un teclat als seus entrenaments”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Noé, què és Gamesports Lleida i com va néixer aquest projecte?

És una empresa de creació de competicions d’e-sports electrònics i contingut del món gaming a través d’streams i esdeveniments presencials. Vam néixer a partir dels estudis del màster de gestió d’esports a la Universitat Internacional de València (VIU), on ens vam conèixer amb Francesc Flores, company de Tremp i cofundador de l’empresa.

Què són els e-sports o esports electrònics?

És un nou tipus de competició i entreteniment que consisteixen a mesurar el nivell de diferents equips o jugadors sobre un mateix videojoc, seguint pilars com el d’igualtat competitiva i estructura competitiva, o que la competició tingui una cobertura mediàtica per arribar al públic interessat. Actualment, es valora també que el videojoc tingui un recorregut i desenvolupament constants, ja que hi ha en aquesta indústria hi ha el problema que es treuen títols constantment i sovint no s’actualitzen els jocs anteriors.

Què us va moure a endinsar-vos al món dels e-sports?

Érem i som uns aficionats als videojocs i, aquest, és un mercat nou amb molt potencial i un creixement constant. Vam creure que podíem convertir la nostra afició en una professió. Abans els joves volien ser futbolistes o actors de Hollywood, i ara volen ser campions del món al League of Legends o ser un streamer famós, nosaltres volem facilitar aquest procés i aproximar a tot el territori l’oportunitat de mesurar el nivell en competició dels afeccionats i ajudar-los a arribar tant lluny com es pugui en aquest món.

Quina percepció en té la gent?

En general tenen una mala concepció del que són els esports electrònics, ja que creuen que són quatre viciats jugant a videojocs i amb hàbits poc saludables. Tot el contrari! Actualment per ser un jugador d’esports electrònics de nivell alt, no únicament has de tenir equip i staff tècnic (amb entrenadors, analistes, psicòlegs, etc.), sinó que has de portar una vida molt equilibrada per aconseguir el millor rendiment possible. Els e-sports són la barreja entre jugar a escacs (mental) i conduir un F1 (reflexos i velocitat). Altra gent ho relaciona amb jocs de violència i sang, però actualment la majoria dels e-sports més populars son PEGI12 o 16, per a majors de 12 i 16 anys. Alguns exemples són League of Legends, Valorant, Hearthstone, Fifa, NBA2K, Clash Royale o Rocket League.

Quines activitats heu fet fins ara?

Enguany hem sigut pioners. Per exemple, vam ser els primers que vam fer un torneig d’esports electrònics a Lleida amb el “PES Torrons Vicens”. També hem portat la primera competició oficial de League of Legends a la província, el videojoc més important d’avui, amb la parada digital del Circuito Tormenta a la Mollerussa Lan Party. També hem realitzat la primera retransmissió completa dels mundials de League of Legends i dels The Game Awards 2020, els Oscars dels videojocs, en català. Aquest cap de setmana hem sigut els primers a fer el primer torneig d’esports electrònics en format presencial des de l’era postconfinament.

Teniu pensat centrar-vos en el territori o expandir-vos?

El 2021 volem fer competicions a tot Catalunya, Aragó i nord del País Valencià. Ara esperem que aquesta situació de pandèmia es controli i puguem tornar a una normalitat acceptable.

Alguna fita destacable?

Actualment comptem amb un equip de col·laboradors entre els que hi ha Gerard Roca, un dels 800 millors jugadors del Hearthstone de l’Europa occidental. I enguany hem participat a La Marató juntament amb Gaming.cat en la realització d’una partida on jugava un dels streamers més influents del país, ElmilloR, el qual reuneix diàriament 10.000 espectadors. De cara al futur, tenim en ment una acadèmia i construir estadis d’esports electrònics.

Acadèmies o estadis?

Sí, igual que hi ha un club esportiu a cada barri o municipi i un camp de futbol o bàsquet, creiem que en un període d’entre 5 i 10 anys trobarem també estadis d’esports electrònics i acadèmies d’aprenentatge d’aquesta nova modalitat. Estem segurs que els pròxims Lionels Messis o Lebrons James portaran un teclat o ratolí a les seves extraescolars. Aquest tema va ser una part dels nostres treballs de final de màster i en aquesta línia treballem.

tracking