SEGRE

Sergi Martí i Ivan Vázquez: “Retenir el talent és un dels grans reptes de les empreses de Catalunya”

Fa dos anys van iniciar la seva aventura en l’emprenedoria, vinculada al sector de la selecció de talent. Han incorporat les darreres tecnologies al seu projecte, que avui ja compta amb més de vint delegacions al territori espanyol.

Isprox

Isprox

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sergi, com acaba un enginyer en el món de la selecció de talent?

Vaig estar treballant per una empresa irlandesa del sector de les renovables durant set anys, com a responsable comercial a Espanya, Itàlia i Portugal. M’agrada treballar amb persones, i ajudar les empreses a cercar talent és una manera molt potent de fer-ho. Tenir estudis tècnics em va ajudar a comprendre les necessitats del sector industrial.

Ivan, tu vens del món financer

Sí, i en una Fintech d’origen belga. Abans havia treballat en una consultora de recursos humans, on vaig descobrir que em sentia molt còmode en el sector de la consultoria de selecció. Tot això ens va portar a crear ISPROX, que ara compleix dos anys de vida.

Un nom curiós

Té un doble significat. Ve d’Ivan i Sergi (IS) i el PROX és una abreviació de proximitat, que és una paraula que identifica molt el valor que volem transmetre com a empresa als nostres clients. A més a més, en anglès is vol dir és i prox, proximity. Seria És Proximitat.

I treballeu des de Tàrrega

Som de Bellpuig i de Tàrrega, i vam detectar que a les comarques de l’Urgell, el Pla d’Urgell i la Segarra hi havia un dèficit d’empreses del nostre tipus.

Què oferiu a ISPROX?

El nostre servei és la selecció de talent per organitzacions empresarials de qualsevol sector. Tenim un equip multisectorial, el qual està molt centrat a donar una resposta molt ràpida a necessitats de personal. El nostre model de negoci es basa en la proximitat i a intentar aconseguir l’excel·lència en l’atenció al client. És molt important entendre el negoci dels nostres clients, quin producte o servei ofereixen, quins processos de producció o de servei tenen per tal de poder ajustar-nos al màxim a les seves expectatives i poder cercar el millor talent per a les seves empreses.

Ha evolucionat, la selecció de talent en un entorn tan digital?

Avui les empreses de selecció de talent han de tenir un alt nivell de digitalització, sense perdre el factor humà. A ISPROX hem apostat per ser una consultora de selecció digitalitzada i a la vegada de proximitat, amb eines que ens ajuden a detectar talent d’una manera més òptima. També disposem d’una eina d’avaluació de personalitat i motivacions de candidats molt potent, som l’única consultora a nivell estatal que l’utilitza, i durant aquest any hem desenvolupat una app que permet al candidat conèixer l’estat de les seves candidatures en temps real.

Quina cultura del talent tenim?

Les empreses saben que el talent és imprescindible. Si no s’aposta pel talent, no hi ha futur i, per tant, és molt important fer bones contractacions. Una mala contractació suposa pèrdues. Les empreses cada vegada fan més esforços per retenir el talent, perquè la rotació tampoc és positiva. El talent no és precisament una cosa que sobri ni a Lleida ni a Catalunya.

Hi ha un excés de sobreformació i poca formació professional?

La formació en qualsevol àmbit sempre és molt positiva per les persones. El que sí que hem constatat és que a la província de Lleida hi ha un excés de persones que cursen una formació o estudis amb poca demanda laboral i, en canvi, les que tenen sortida els costa aconseguir estudiants. Actualment hi ha molta demanda de formacions professionals, com ara tècnics electromecànics, i també d’oficis, com ara soldadors qualificats, electricistes, fusters. Creiem que la demarcació de Lleida ha de fer un esforç educatiu en aquest aspecte.

Heu obert delegacions en diversos indrets de la Península. Quin pla de creixement teniu?

Sí, ara estem immersos en un procés d’expansió mitjançant agències, en diversos punts de la geografia espanyola. Ja tenim presència en més de vint zones del territori. El passat mes de desembre vam incorporar al nostre equip un Country Manager per Portugal, que esperem que doni resultats durant el primer trimestre del 2021.

Recentment us heu unit a PIMEC. Quins avantatges ofereix formar part d’una organització així?

Estem al corrent de notícies importants a nivell provincial, tenim un suport en molts aspectes empresarials i, a més a més, ens permet formar part d’un grup de networking interessant per buscar possibles sinergies.

tracking