SEGRE

“Eliminem el plàstic dels productes de rentar la roba”

Són emprenedors nats. Veuen un problema, pensen la solució i la porten a terme. Des de l’odissea de les trucades als serveis d’atenció al client fins al problema creixent dels plàstics en els productes de neteja. Presenten Natulim. I Deicol.

Lluís i David: “Eliminem el plàstic dels productes de rentar la roba”

Lluís i David: “Eliminem el plàstic dels productes de rentar la roba”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lluís, David, heu obert diverses empreses. Com han anat?

Ens vam conèixer fa quatre anys. i ràpidament vam connectar. Des d’aleshores hem començat diversos projectes, alguns dels quals porten anys funcionant!

Parleu-me dels que funcionen.

Un d’aquests és Deicol, que va néixer arran d’un problema que vam detectar en una empresa anterior. Abans teníem un operador de viatges a Zanzíbar, que connectava guies locals amb turistes europeus. El març passat, abans del confinament teníem programat un viatge de 50 persones. L’aerolínia ens va cancel·lar els vols i vam haver de reclamar els diners. Després de passar hores i hores al telèfon esperant per parlar amb atenció al client, ens vam adonar que hi havia un problema a resoldre.

Quin problema?

Doncs que l’usuari perd molt temps i diners intentant contactar amb l’atenció al client. Aquí va ser quan vam decidir crear Deicol, una app que truca i espera per tu els serveis d’atenció al client. Hem aconseguit que aquest procés sigui fàcil i ràpid. I més econòmic.

Funciona amb qualsevol servei d’atenció al client?

Primer ens vam centrar en les aerolínies, per la demanda que hi havia a causa de la Covid. Després ens vam adonar que molts amics i familiars estaven tenint problemes per cobrar els ERTO i demanar l’atur, així que vam decidir incloure-hi el SEPE i altres serveis públics. Ara estem incloent tota mena de serveis d’atenció al client. De fet, animem els lectors de SEGRE que ens diguin amb quins serveis estan tenint problemes per afegir-los!

Quin cost té per a l’usuari?

Uns dos euros. Comparant-ho amb els dotze de mitja que costa una trucada a un 902, l’usuari hi surt guanyant. I això sense comptar tot el temps i estrès que implica intentar contactar. Nosaltres apostem per la transparència: l’usuari sap abans de la trucada quant pagarà.

Esteu ben enfeinats, doncs.

Els inicis sempre són molt intensos, però ara mateix estem en un punt en què funciona de forma bastant autònoma. Ara que tenim més temps, ens estem dedicant a resoldre un problema que ens preocupa. Nosaltres sempre hem estat molt conscients de l’impacte mediambiental que té el descomunal consum de plàstic d’avui dia. Hem llençat un producte que ajuda a resoldre el problema.

De què es tracta?

Es diu Natulim i és el producte amb el qual volem millorar la forma de rentar la roba. Actualment només s’arriba a reciclar un 17% del plàstic, la resta acaba en abocadors i platges. Un dia fent la compra ens vam adonar de la quantitat de plàstic que hi havia a la secció de productes de neteja, i que podríem fer alguna cosa per millorar-ho. Tenim la solució i volem fer-la arribar a tantes cases com puguem.

Com funciona i en quins aspectes es diferencia?

Sobretot en el format i l’empaquetat. Natulim és un format d’una fina tira de material biodegradable de 10x14 cm, que simplement s’introdueix dins de la rentadora i es dissol completament amb l’aigua. Al tenir un format tan petit, les podem empaquetar en una caixeta de cartró reciclable que pesa menys de 100 g. En comparació amb tot el que pesen les ampolles tradicionals, és molt més fàcil de transportar i de guardar. I és 100% reciclable.

I el detergent? Neteja com els altres?

Aquesta és la primera pregunta que ens vam fer nosaltres, i la més important. Estem molt contents amb el resultat, el poder de neteja és superior al de la majoria de detergents clàssics i deixa la roba suau. No ho diem nosaltres, sinó aquells que el proven. I té altres beneficis: és hipoal·lergen, val tant per roba blanca com de color, i es dissol en aigua freda o calenta. A més, tampoc porta ni colorants, ni fosfats, ni parabens.

On es pot trobar?

Al web de Natulim. Som 100% digitals. Per poder oferir preus competitius hem apostat per un format subscripció: te l’enviem a casa cada mes o cada quan es vulgui.

Formeu part de PIMEC Joves Lleida.

En el dur camí que pot ser l’emprenedoria, propostes com PIMEC Joves Lleida ajuden a posar en comú coneixement i relacions que fan que sigui tot una mica més fàcil. La darrera iniciativa, Pladeviabilitat.cat, és una empenta que arriba en un moment molt complex. Pimec és un acompanyament molt important i animem tothom a sumar-s’hi!

tracking