SEGRE

Albert Ferré: “Només cobrem als nostres clients si guanyem els casos"

És la segona generació del negoci familiar d’advocats, que ha aconseguit escalar gràcies a l’aplicació de la tecnologia. També és president de Pimec Joves a Barcelona i vicepresident del Global Legaltech Hub.

Albert Ferré

Albert Ferré

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Albert, explica’ns com vas arribar a ser advocat

Tot va començar quan de petit la meva família i jo vam patir un greu accident de trànsit. L’asseguradora no ens va donar cap suport, no ens van oferir rehabilitació ni ens van reparar el vehicle ni ens van indemnitzar. Va ser el detonant perquè el meu pare tornés a estudiar. De fet, jo ja tenia 8 anys quan el pare va entrar a la universitat i tinc ben vius els records de veure’l aixecar-se a les 4 de la matinada per estudiar, compaginant-ho amb la feina que tenia llavors. Tenia molt clar que, quan acabaria la carrera, volia defensar persones que tinguessin accidents, tal com ens va passar a nosaltres. D’això ja en fa trenta anys.

I tu vas seguir les passes

No ben bé. Després de veure l’esforç i patiment del pare vaig decidir que mai seria advocat, però la vida a vegades té cops amagats, i vaig acabar estudiant dret a la Universitat Autònoma. I em va encantar. Però no vaig exercir i vaig estar 15 anys treballant en el sector de la tecnologia i internet, sense perdre de vista el negoci familiar que va iniciar el pare. Però fa tres anys el pare va emmalaltir i vaig decidir tornar a casa per seguir amb el seu llegat ajudant les persones a defensar els seus drets davant les asseguradores. Així vam passar de ser Albert Ferré Advocats a ser Ferré Advocats de persones.

Quin valor aporteu als vostres clients?

Empatia, tracte 360°, l’especialització o l’ús de la tecnologia, per exemple. No només tenim un factor diferencial, sinó que al nostre despatx fem les coses diferents del que la gent coneix, des de l’experiència dels nostres clients fins als resultats econòmics que aconsegueixen amb nosaltres.

Posa’ns un exemple

Nosaltres guanyem el 98,3% dels casos i per això no cobrem als nostres clients si no guanyem el seu cas. A més, sempre atén el mateix advocat, cosa que fem gràcies a la tecnologia, i els clients ho poden gestionar tot des del sofà de casa. Sempre diem que el nostre ADN té el millor d’un despatx de poble (proximitat) i el millor d’una start-up (rapidesa i agilitat).

El teu pare va iniciar el negoci, però tu l’has transformat i estès a tot el territori peninsular. Com ho has fet?

Dissenyant un bon pla de negoci, tenint una estratègia clara, buscant suports i socis i sobretot aplicant tecnologia. És l’únic camí, ja que un advocat no és escalable sense tecnologia. Tenim molts lectors amb negocis familiars.

Quin consell els donaries per adaptar-se a la transformació digital?

Més que un consell, m’agradaria donar sis punts clau que considero vitals. El primer és escoltar el teu client, el teu equip i els teus ascendents, i al final ordenar tota aquesta informació que t’han donat. Segon: mira d’avançar-te als problemes, mirant per sobre dels objectius a curt termini, que limiten, i fes plans de vida que vagin més enllà dels plans anuals. En tercer lloc, surt de casa i viu altres realitats en diferents sectors i si pot ser en diferents països, que ajuda a relativitzar els problemes i tenir una ment més oberta. Quart consell: provar tot el que et passi pel cap. Primer a petita escala. Si funciona posa-ho en marxa a gran escala. El cinquè és fer amics. Si has heretat una empresa també has heretat treballadors, i aquestes persones treballen a diari en el projecte on tu has arribat pel simple fet de ser fill o filla del propietari. És clau no oblidar mai que els treballadors ja hi eren abans que tu i han fet créixer l’empresa gràcies al seu esforç.

I el sisè?

La tecnologia. Un cop s’hagin assolit els cinc punts anteriors aplica-hi tecnologia o busca experts que t’ajudin a fer-ho, així es podran millorar processos i crear nous serveis i productes.

Actualment combines la teva feina amb la presidència i vicepresidència a Pimec Joves Barcelona i Global Legaltech Hub a Barcelona. Com t’ho fas?

Comptant amb el meu equip més proper. No podria fer-ho sense l’ajuda de la meua parella, sense els meus pares, sense els meus sogres o sense els meus cunyats.

Què t’ha aportat formar part del grup de Pimec Joves?

Sort i tecnologia. Un amic del meu pare que coneixia la meva feina em va demanar que assistís a un acte de Pimec Joves i allà vaig sentir que podia aportar-hi moltes coses.

tracking