SEGRE

Alba Majós: “Volem replicar el nostre èxit per entrar al mercat internacional”

Després de formar-se en una gran companyia del sector de l’alimentació, Alba Majós, experta en màrqueting i comunicació, ha entrat enguany a l’empresa familiar, Batsi, per aportar-hi els seus coneixements i expertesa.

Alba Majós: “Volem replicar el nostre èxit per entrar al mercat internacional”

Alba Majós: “Volem replicar el nostre èxit per entrar al mercat internacional”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alba, ets molt jove i tens experiència en comunicació i màrqueting. Com ha estat la teva trajectòria professional?

Abans d’incorporar-me a Batsi vaig treballar sis anys en una empresa de restauració i alimentació lleidatana, i va ser una experiència molt enriquidora. Vaig poder participar de forma activa en el creixement d’aquesta empresa i això em va donar moltíssimes oportunitats per créixer professionalment. Vaig treballar en comunicació, creació de continguts, branding, trade marketing, ecommerce... Em vaig convertir en polivalent.

Ara ets a Batsi, un projecte familiar.

Batsi va néixer l’any 1999 en un petit taller de Gausach (Val d’Aran), quan el meu pare i el meu tiet van decidir emprendre plegats una empresa de comandaments electrònics per al control i la gestió de maquinària agrícola. Els dos tenien experiència tant en el món de l’electrònica com en el sector agrícola. Poc anys més tard, l’any 2003, amb una cartera de clients i una entrada de comandes creixent van traslladar-se al polígon industrial Les Comes, a Torrefarrera, a una nau de 600 m2. Això que avui coneixem com el pas d’start-up a empresa. Llavors s’hi va incorporar el meu germà i la resta d’equip tècnic i de fàbrica. No només va augmentar la seva capacitat de producció, sinó també la d’R+D+i. Ja estaven preparats per créixer.

Quina línia de negoci teniu?

Des d’un inici es va apostar per desenvolupar solucions a mida per als fabricants de maquinària: controladors electrònics en format botoneres o joysticks. Personalitzem tant el hardware com el software del comandament per adaptar-nos a les necessitats de cada client i cada màquina que fabrica, cosa que ens converteix en un col·laborador clau per als nostres clients i fa que tinguem una alta fidelització. D’altra banda, tenim una altra línia de negoci que són solucions electròniques estàndard: comandaments via ràdio i mòduls de sensòrica. Aquest tipus de producte va sorgir de la necessitat de diversificar en un moment en què el mercat estava parat, als voltants de l’any 2010. Llavors va disminuir la demanda de productes a mida i vam desenvolupar aquestes solucions més senzilles en termes de tecnologia, que també són més econòmiques. Amb el temps, aquesta categoria s’ha consolidat i s’ha convertit en un segment clau, ja que ens permet vendre a través de distribuïdors i aconseguir una major capil·laritat al mercat, i ha contribuït a consolidar la marca Batsi dins del mercat nacional. Ara la intenció és replicar el cas d’èxit per entrar a mercats internacionals.

Quina importància té l’R+D+i?

Ens permet aplicar millores tecnològiques a les solucions que desenvolupem a mida, incorporant més automatització, més digitalització... Dins de l’estratègia de fer créixer la categoria de solucions estàndard, l’R+D+i també és clau, juntament amb la part comercial. Actualment estem treballant en tres productes nous que veuran la llum l’any vinent.

Com a nativa digital i experta en màrqueting, t’incorpores aquest 2021 a l’empresa familiar. Com encaixes amb el que avui ofereix Batsi?

M’incorporo per aportar i complementar la fórmula que Batsi ha utilitzat fins ara i que li ha funcionat molt bé: oferir un producte i un servei de qualitat que fidelitza clients existents i atrau clients nous. La meva aportació és activar la vertical de comunicació, màrqueting i vendes per tal d’accelerar el creixement. Fins ara hem anat creixent de forma passiva i la idea és començar a fer-ho de forma proactiva. A banda d’això, òbviament, també estic aquí per aportar en la gestió de l’empresa, juntament amb el meu pare i el meu germà.

Recentment t’has incorporat al comitè de Pimec Joves Lleida, què t’aporta formar part d’aquest equip?

Per començar, conèixer gent. I no gent qualsevol, sinó gent que aporta i que suma, gent amb inquietuds i amb ganes de fer. Tots amb un mateix objectiu, fer Lleida gran. Després, conèixer projectes fets a Lleida, les seves històries, els seus reptes i el seu potencial. I per últim, contribuir i aportar jo mateixa a la resta de companys, als seus projectes i a Lleida. Molta gent del meu entorn i de la meva generació ha tornat recentment després de viure uns quants anys fora. Alguns per incorporar-se al projecte familiar com a nova generació, uns altres per emprendre i uns altres atrets per l’oferta laboral d’empreses lleidatanes. Els joves estem tornant i ara ens toca a nosaltres empènyer per engrandir el panorama empresarial de Lleida.

tracking