SEGRE

Joan Folguera: "Treballem en les tecnologies 4.0, que ja són present, però sobretot futur"

Joan Folguera és fundador i CEO d’Invelon i Intech 3D, ara unides per Ingroup. Amb només vuit anys de vida, ha aconseguit desenvolupar solucions que avui ja es poden aplicar, però que seran clau en un futur cada cop menys llunyà.

Joan Folguera:

Joan Folguera: "Treballem en les tecnologies 4.0, que ja són present, però sobretot futur"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan, com vas començar a emprendre? Vas tenir algun model? Des de petit a casa vaig estar en contacte amb l’empresa familiar. El meu padrí tenia una explotació frutícola al Segrià i allà vaig entendre el significat de tenir un negoci, sobretot en el sector primari. Vaig estudiar administració i direcció d’empreses a la Universitat de Lleida amb especialització d’emprenedoria a ESADE, i va ser totalment vocacional. Aquesta va ser la motivació; crear un projecte propi, des de zero i des de Lleida per demostrar que un grup de joves talentosos, persistents, compromesos, treballadors, formats, innovadors i molt alineats som capaços d’aconseguir qualsevol repte que ens plantegem, i de fer-ho des de qualsevol lloc del món.

Vas fundar Intech 3D, que amb els anys ha evolucionat a Ingroup, i ara amb Invelon. Com ha sigut això? L’any 2014 vam crear Intech3D per ficar el focus en la innovació d’una de les tecnologies que llavors eren desconegudes: la impressió 3D. Això ens va permetre estar a l’avantguarda del que anomenem Indústria 4.0. Però volíem teballar en altres tecnologies disruptives, i per això amb Invelon hem buscat democratitzar el preu d’entrada a la industrial i al sector professional de les tecnologies de realitat virtual, augmentada i mixta, amb solucions de software propi com auroracloud.tech, podem endinsar-nos al món de la tecnologia de realitat virtual amb 24 hores sense fricció i amb un cost molt econòmic. A més hem creat un e-commerce de tecnologies digital, realitat virtual, augmentada i mixta –xrshop.invelon.com– on poder adquirir des de qualsevol part del món, d’una forma molt àgil i econòmica, dispositius d’aquestes tecnologies.

Canviaries alguna cosa si tornessis a començar de nou? No he tingut gaire temps de mirar enrere. Penso que tenim molt futur i em centro en això i a fer-ho una realitat.

Quin grau d’importància té la innovació dins el vostre sector? En la Indústria 4.0 ho és tot. Ens passem el 100% del temps gestionant projectes d’innovació a través de tecnologia 4.0 enfocada al sector professional o de negocis, administració pública o educació, i també al públic particular. Innovar també vol dir millorar el servei, o crear nous canals de venda, arribar a nous mercats nacionals i internacionals i crear noves aliances estratègiques. Per això amb Ingroup ja disposem de 14 distribuïdors internacionals a l’Argentina, Mèxic, Canadà, França, Països Baixos, Bulgària o Grècia. A més, disposem d’un total de 35 partners i col·laboradors que col·laboren amb nosaltres per difondre les tecnologies 4.0 que creem des d’Invelon i Intech 3D.

Quins són els avantatges de les solucions Software as a Service? El Software as a Service (Saas) o el Hardware as a Service (Haas) permeten a les empreses començar a fer passos amb tecnologies innovadores sense haver de desembossar grans quantitats d’inversió inicial (CAPEX).

Quines són les funcionalitats diferencials que obtindrien les empreses segons el sector en el qual operin? Depèn de cada tecnologia. Amb la impressió 3D ajudem a reduir el temps de desenvolupament i llançament de nous productes, i s’aconsegueix personalització i customització i més flexibilitat i agilitat. Amb la realitat virtual, augmentada i mixta, aconseguim aportar més eficiència en la realització de procediments industrials, com ara la creació de Digital Twins en plantes i productes. Amb els braços robòtics col·laboratius ajudem les empreses a automatitzar processos industrials amb l’objectiu de millorar la productivitat i el rendiment en les línies de producció. Els Robots Autònoms són capaços d’assumir tasques de tota mena i la seva integració és àgil i adaptable a les necessitats de cada empresa. Amb el Big Data ajudarem a emmagatzemar, ordenar i gestionar les bases de dades necessàries per decidir, actuar i predir. Amb totes les tecnologies 4.0 integrades assolirem una disrupció tecnològica real.

Quins és el futur de l’empresa? Les tecnologies 4.0 són cada cop més present, però especialment són futur. Volem convertir Invelon en l’empresa més gran d’Espanya amb tecnologies de realitat virtual, augmentada i mixta. Volem continuar creixent tant orgànicament com inorgànicament, i volem donar a conèixer l’ecosistema Ingroup com a plataforma per impulsar nous projectes d’empreses. Tenim més de 3.500 clients, 35 partners nacionals i internacionals i un equip de 35 professionals.

tracking