SEGRE

Beatriz Mesas: "Prendre cafè a casa també pot ser sostenible i sense càpsules"

Ve del món emprenedor. A part de ser la presidenta de Pimec Joves de Tarragona, la Beatriz és una de les sòcies fundadores d’Incapto, la fórmula que han ideat per convertir el consum de cafè domèstic en una experiència sostenible i sense càpsules.

Beatriz Mesas:

Beatriz Mesas: "Prendre cafè a casa també pot ser sostenible i sense càpsules"PIMEC JOVES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bea, ets una persona emprenedora. D’on et ve això?

A la meva família sempre hi ha hagut persones molt emprenedores. El meu pare ja explicava anècdotes de quan era molt petit i va haver d’anar a treballar a França. Va haver de deixar l’escola als nou anys i tant ell com la meva mare van crear diverses empreses i totes amb un alt grau de diversificació. Puc dir que els meus pares eren emprenedors en sèrie!

Els teus inicis han sigut a l’empresa familiar. Què t’ha ensenyat el fet de formar-ne part?

Podria dir que el meu pare em va inculcar dos aspectes clau, la cultura de l’esforç i la metodologia de prova i error, dient sempre que sí als projectes que arribaven per l’empresa familiar. Gràcies a aquesta actitud se m’han obert moltes portes, he après moltíssim i cada dia continuo aprenent tant del món del cafè com a nivell empresarial.

I llavors, en plena pandèmia, vas decidir emprendre un projecte nou al marge del negoci familiar.

Va ser en plena pandèmia. Just el set de març del 2020 vam constituir, amb els meus actuals socis Quim Mach i Francesc Font, l’empresa per iniciar un nou projecte: Incapto. Teníem clar el problema mediambiental que suposen les càpsules de cafè i vam néixer amb l’objectiu de substituir les càpsules i de canviar la forma en la qual es consumeix cafè al sud d’Europa.

Com ho feu?

Fem que consumir cafè sigui igual de pràctic i còmode que fer-ho mitjançant les càpsules habituals, però amb la diferència que el cafè és més bo, més sa i no genera residus innecessaris.

I què oferiu?

Oferim una solució que inclou una cafetera superautomàtica que molt el cafè al moment, i t’entreguem cafè d’especialitat en gra a casa. Ens agrada dir que estem democratitzant tant les cafeteres superautomàtiques com el cafè d’especialitat, ja que amb la nostra solució qualsevol persona pot gaudir d’un bon cafè acabat de moldre a casa. Moltes llars estan tornant a sentir l’olor de cafè de veritat una altra vegada.

Incapto el podem adquirir tant empreses com particulars?

Tenim dues divisions. La primera és la del consum domèstic, en què oferim un servei a través d’una subscripció mensual molt flexible en què hi ha la possibilitat d’adquirir una cafetera de gra molt, i un enviament a domicili de cafè mensual o trimestral. A nivell d’empreses tenim les cafeteres connectades a internet, es paga per consumició i es factura a final de mes, encara que tenim casos on paga el treballador, o on hi ha un copagament entre l’empresa i el treballador. A més, tenir les màquines connectades ens permet avançar-nos i enviar el cafè amb previsió, així que ningú de l’oficina s’ha de preocupar de renovar o fer la comanda de cafè.

Com t’ha ajudat Pimec Joves a estar on ets a nivell professional?

Al Francesc, avui un dels meus socis, feia molts anys que el coneixia dels networkings de Pimec Joves. Fins que un dia ell buscava un partner que conegués el món del cafè, i em va contactar. Sempre he dit que als networkings no has d’obtenir resultats al moment, que les oportunitats a vegades arriben uns anys més tard. És una cursa de fons.

Tens algun consell per als joves emprenedors en aquests temps d’incertesa econòmica?

El meu consell per a qualsevol emprenedor és treballar per aconseguir el producte mínim viable, testejar i escoltar molt el mercat. És com vam fer créixer Incapto, primer validant que l’oportunitat del mercat hi és i des del primer dia escoltem molt el nostre client. Això és el que ens fa ser molt exigents amb nosaltres mateixos i ens ajuda a estar sempre buscant com podem millorar l’experiència de consum de cafè, tant a les llars com a les oficines.

tracking