SEGRE

Pharra Maireles: "He creat el concepte NFC perquè els NFT t'allunyen de gaudir de l'art"

Dissenyador i artista. Malgrat la seva relació amb el món de l’art, no va ser fins a l’any passat que va començar a pintar, però ho va fer amb força, tanta que fins i tot ha iniciat un concepte per gaudir de l’art físic, convencional, en paper i llenç.

Pharra Maireles

Pharra Maireles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rafael. Qui és Pharra Maireles?

És el meu nom artístic. Tinc 33 anys, soc dissenyador de professió i la pintura, com a hobby car.

I d’on ve el nom artístic?

De l’artista nord-americà musical i de la moda Pharrel Williams, que admiro. El cognom Maireles no l’he canviat ni el canviaria mai, ja que és bastant únic, i la gent el sol retenir.

Tens un estil trencador i diferent.

La meva influència són artistes abstractes i contemporanis, encara que mai deixo enrere els grans clàssics com Velázquez, Goya, Dalí o Picasso. Però la meva tendència a tot el que estigui relacionat amb l’art urbà em fa pensar en Jean-Michel Basquiat, Haring, Banksy, que van beure de Pollock o Cy Twombly. O també en els artistes Daniel Arsham o Felipe Pantone.

Quan vas començar?

Vaig començar a pintar l’any 2020 durant la pandèmia, però feia anys que volia fer-ho, i inseguretats i pors ho anaven posposant. Llavors va arribar un punt en què vaig voler expressar el que em donés la gana. El retorn i comentaris de la gent han sigut molt positius i això m’ajuda i em dona forces per seguir pintant i atrevir-me cada cop més. Ara ja no tinc por al llenç en blanc.

Com comences una obra?

El procés de creació és senzill. Busco la inspiració en moments de la vida pròpia i busco connectar diferents conceptes oposats per veure si arribo a un punt nou i desconegut. Avui és molt complicat innovar, així que barrejo estils i conceptes perquè el que faig quedi atractiu i sempre amb significat.

Com definiries el teu estil?

No puc definir-me en un estil perquè m’agrada experimentar amb estils i tècniques. A vegades penso que moltes de les meves obres no tenen connexió o que es podrien associar a altres artistes, però m’avorreix fer sempre el mateix, i sempre miro de no quedar encaixat en cap estil, que penso que podria ser perjudicial per al meu futur.

Hem de parlar dels NFT, per la novetat que ha suposat al sector de l’art. Quina opinió en tens?

Tinc un debat moral molt gran amb els NFT (Non Fungible Tokens), ja que em fa la sensació que vivim en un món virtual tot el dia i perquè estem connectats les 24 hores, i, a més, soc dissenyador gràfic i em passo tot el dia davant l’ordinador. Tinc una mica de rebuig cap als NFT, però, d’altra banda, reconec que aquesta tecnologia ha fet que molta gent comenci a invertir en art, en aquest, cas digital, cosa que enriqueix el sector. Però segueixo creient en l’art que es pot tocar i sentir, i per això he creat el concepte d’NFC.

NFC?

Sí. Significa Non Fungible Canvas i és un homenatge a tot el rebombori que ha provocat l’aparició dels NFT perquè crec que és bo per a l’art, però en realitat encara estem lluny de gaudir-ne al cent per cent, ja que és digital i les interfícies no estan preparades. Per aquest motiu, tenir el llenç a casa penso que et donarà més satisfacció. Ara mateix tinc dues obres d’NFC i la intenció és seguir fentho i poder exposar-les aviat.

Algun projecte en ment?

Un altre dels projectes que tinc és exposar en locals de la ciutat per donar suport a l’art i als negocis locals. És una aposta per estar a prop els uns dels altres i fer gran la ciutat. Fa uns mesos vaig exposar al Barri (antic Blasi) i hi vaig pintar un quadre en directe. Un altre dels meus objectius pel qual vull lluitar és exposar en algun museu important de la nostra ciutat. M’agradaria poder explicar una història i arribar a connectar amb la gent deixant que les obres parlin a cadascú.

En quin estat es troba el món de l’art a la nostra ciutat?

L’art a Lleida està en un tercer pla, però crec que a poc a poc va agafant força i importància gràcies a les noves generacions i, sobretot, perquè l’art està de moda, i això és molt bo per al món de la pintura.

Des d’aquest any formes part de PIMEC Joves. Que t’aporta?

Començar un projecte sempre és complex i apareixen molts dubtes. És molt important envoltar-se de persones amb inquietuds similars i aprendre i compartir coneixements, sobretot als inicis d’una nova activitat. I crec que no hi ha res millor que envoltar-se de joves emprenedors de la nostra ciutat que tinguem els mateixos interessos.

tracking